Rotting Christ regnes som en av de første metallgruppene fra middelhavsområdet. Siden bandet ble formet i Athen i 1987 har de vokst seg store i miljøet og gitt ut 11 studioalbum, hvor mesteparten av tekstene er skrevet på gammelgresk.

Grunnleggere av gresk metallsound

Booking og presseansvarlig i Southern Discomfort, Lena Moen, håper Rotting Christ vil trekke tilskuere. Foto: Kamilla Tellefsen

— Flere betegner de som grunnleggere av den greske metallsounden, hvor flere band har fulgt etter. Men de har utviklet seg siden de startet. Tekstene handler ikke lenger så mye om okkultisme og ondskap, men mer om mystisisme. Tekstene gjenspeiler også opphavet og man kan si at de har oversatt den greske kulturen til metall, sier booking og presseansvarlig i Southern Discomfort, Lena Moen.Gruppa har tidligere i år spilt på Inferno-festivalen i Oslo og holdt konsert i Bergen. Nå er de bekreftet som headliner til fredagskvelden under årets Southern Discomfort-festival, som går av stabelen 11. og 12. september.

— Jeg har sett de live for noen år siden og det var dødsfett. Gruppa svarte til mine forventninger. Vi hadde egentlig et annet stort band i tankene, men de kunne ikke komme. Vi trodde ikke at vi kunne få tak i et så stort band som Rotting Christ på så kort varsel, men heldigvis klaffet alt. De har stått på listen vår i flere år, så vi er veldig fornøyde med å ha de som headliner fredag 11. september, sier Moen.

Småskuffende besøkstall i fjor

Moen synes fjorårets billettsalg var en smule skuffende. Hun håper på at bookinger som Rotting Christ vil trekke opp besøkstallene i september.

— Vi håper selvfølgelig på at det skal komme flere tilskuere i år. Det var rett og slett ikke noen kjempetall i fjor, noe som var litt skuffende. Det kom under 300 per kveld. Et mål i år er at det skal komme over 600 til sammen fredag og lørdag, forteller Moen.

Hun trekker også fram det norske, progressive metallbandet Madder Mortem som en spennende booking til årets festivalprogram.

— De har spilt på festivalen et par ganger før og sagt at de er fan av den, så det er jo stas for oss å høre. Vokalist Agnete er en energisk scenepersonlighet uten like, og sammen med resten av gjengen er vi sikre på at de som alltid vil levere varene, avslutter Moen.

1200 konserter på cv-en

Grekerne har nå spilt over 1200 konserter over hele verden og regnes som et dyktig liveband. Rotting Christ planlegger å gi ut live-albumet «Lucifer Over Athens» i august.

— Nå har vi vært aktive i 27 år i metallbransjen og holdt over 1200 konserter i hvert eneste hjørne av verden. Nå har vi endelig bestemt oss for å gi ut vårt første live-album noensinne. Vi har jobbet hardt for å tilfredsstille fansen med å inkludere deres favorittlåter og gjøre albumet så bra som mulig, sier frontfigur og vokalist Sakis Tolis til magasinet Metalhammer i juni.

Metallgruppa har i skrivende stund 91.000 følgere på sin offisielle facebookside.