Da musikkvideoen til «Growing Wild» ble sluppet før jul, fikk den oppmerksomhet på grunn av at Miss Norway, Mari Chauhan Ekeløf,trakk segfra videoen da hun fikk høre at den inneholdt nakenscener.

— Smakfull eller ekkel?

— Har du fått flere reaksjoner?

depuivideo.JPG

— Jeg ser at det har ført til en kvinnedebatt på Facebook, der noen diskuterer om videoen er smakfull eller ekkel, og om den respekterer kvinner. Jeg tror de fleste mener den er smakfull. Vi har faktisk fått mange spillejobber på grunn av den musikkvideoen, sier Depui (Bent Ivar Depui Tversland) fra Evje.- Hvordan var det å spille den inn?

— Hehe, det var bare gøy. Det var en hel dag der jeg kunne klå på ei naken dame.

- Treer eller firer

3. mai slipper Depui sin andre plate, «Growing Wild», med samme tittel som musikkvideoen. Depui fikk flere gode anmeldelser for sin debutplate "Manhood" fra 2012, men er er ikke like overbevist om at andreplata fortjener like mye skryt:

— Dersom jeg var anmelderne som ga meg fem for min forrige plate, ville jeg ikke gitt denne mer enn en treer eller firer. Det er ikke så høy partyfaktor på denne. Den forrige plata var mer gjennomtenkt, og jeg brukte to år på den.Depui har gjort det meste selv på "Growing Wild", og mener at musikerne har vært med på å forme plata.

— «Growing Wild» er mørkere enn «Manhood», mener han.

Bygderock

Ellers er det mye likt, siden flere av låtene er laget på samme tid som «Manhood». På den forrige plata brukte han fem ulike trommeslagere. Denne gangen er det en på hele plata, og produsenten er den samme. Det mener Depui gir plata en rød tråd. Og det er fremdeles hillbillierock.

— Det er bygderock som er litt mer gjennomtenkt enn dansebandmusikk. Det er ærlig, lekent og brutalt.

Låtene er skrevet på ulike steder i Europa: Berlin, Vance i Frankrike og i Budapest. Det har påvirket tekstene, men ikke det musikalske uttrykket. En fellesnevner for tekstene er at de skal være personlige, men helst ikke klisjeer.

— «My head» for eksempel. Det er en hverdagsbeskrivelse av en kveld på byen der jeg analyserer folkene rundt meg, mens på «Growing Wild» ville jeg bare brøle litt.

Releasekonsert

3. mai slippes plata. Det skal feires med releasekonsert og 30-årsfeiring for Depui på Evje.

3. mai slipper Bent Ivar Depui Tversland sin andre plate, "Growing Wild". Det feires med releasekonsert i Evje. Foto: Pressefoto

— Det blir veldig gøy. Det kommer masse venner. Vi holder på tilknytningen til Evje. Folka der støtter oss veldig.- Hvordan vil du beskrive en konsert med Depui?

— Den beste konsertopplevelsen med Depui får du når du er i et smekkfullt konsertlokale med plass til 100-150 mennesker. Jeg tror nok jeg kan lokke fram en liten djevel i deg. Det er ikke vulgært, men man skal få lyst til å ha det gøy. Man skal ikke bare sitte i ro og lytte.

Allerede er låtene til plate nummer tre klare, og Depui planlegger å spille dem inn live i august.

— På den blir det mer fart, mer nachspillfaktor, og det blir mer countryrock, forteller Bent Ivar Depui Tversland om den neste plata.