— Vi er opptatt av at Fjæreheia skal vokse, og ikke bare være en satellitt. Det finnes enorme muligheter, og infrastrukturen er der, sa Bentein Baardson til Stortingets familie- og kulturkomité som var på besøk i Fjæreheia onsdag.

- Krevende

Både avtroppende direktør for Kilden, Bentein Baardson, og påtroppende direktør, Hans Antonsen redegjorde for Fjæreheias historie, og ytret ønsker om mer aktivitet i amfiet i fremtiden.

Mens familie- og kulturkomiteen spiser fiskesuppe, forteller Bentein Baardson om Fjærehaia. Foto: Eva Myklebust

— Det beste året var det opp mot 30 arrangementer her i året, men da slet vi ut folk. Det er noe av utfordringen som vi opplever når vi har et så fantastisk amfi som dette - hvordan finner vi driftsformer og finansiering som gjør at vi kan tilby fantastiske kulturopplevelser som bare kan skapes her ute i naturen. Det er veldig krevende å sette opp ting her, men jeg er sikker på at vi kommer til å ha en god dialog med komiteen framover, sa Antonsen til de oppmøtte.

- Mer aktivitet

Leder for Stortingets familie- og kulturkomité, og tidligere Grimstad-ordfører Svein Harberg, er godt kjent med Fjæreheias historie.

Svein Harberg og Hans Antonsen i Fjæreheia onsdag formiddag. Begge ønsker mer aktivitet på stedet. Foto: Eva Myklebust

— Jeg synes det er viktig at resten av komiteen får se og høre mer om stedet. Dette er et prosjekt som vi bevilger penger til, og det er fint å se hva pengene går til. sier han til Fædrelandsvennen.- Så det deles ikke ut midler til Fjæreheia nå?

— Nei, ikke nå. Vi er her først og fremst for å hente inspirasjon.

— Har du noen ønsker for Fjæreheia i fremtiden?

— Ja, og det samsvarer med ønskene til Kilden. Jeg skulle gjerne sett at det ble mer aktivitet her i sommerhalvåret.

Avtroppende direktør for Kilden, Bentein Baardson, har følgende ønske for Fjæreheia i framtiden:

— Fjæreheia er at fantastisk sted, og det har bevist gjennom mange år at vi kan spille alt fra musikaler til seriøs dramatikk og gresk, klassisk drama her. Vi kan ha konserter her. Det er ubegrenset. Mitt ønske er at det fortsetter å være like sammensatt og mangfoldig og forskjellig slik at vi stadig kan nå nye publikumsgrupper.

- Fantastisk

Hans Antonsen er enig:

Hans Antonsen forteller om Fjæreheias historie. Foto: Eva Myklebust

— Jeg håper vi fortsetter å få til de store oppsetningene med jevne mellomrom. Jeg håper at vi kommer dit, og da snakker jeg som ordfører i Grimstad, at vi knekker koden for hva som skal til for å ha jevnlig med arrangementer her om sommeren. De årene vi har klart det har det vært helt fantastisk. Anlegget er såpass fantastisk at det fortjener å bli brukt mer enn det blir gjort i dag. Men det krever at det er mange som ønsker det. Det er ikke et ansvar som kan legges på Kilden alene.- Hva håper du besøket fra familie- og kulturkomité fører til?

— Nå har de vært her, stått i bruddet og de skjønner med en gang at dette er et spesielt anlegg. Det gjør at når vi kommer til sakene i komiteene, og når vi kommer til budsjettet, at de på en helt annen måte vil forstå hva dette dreier seg om.

Hans Antonsen overtar som ny direktør ved Kilden ved årsskiftet. Det vil i tiden før det være en periode med overlapping mellom Baardson og Antonsen.