— Det er litt uvirkelig. Det går nok ikke opp for oss før vi står på scenen, forteller Joachim Eriksson, bassist i metalbandet Timewaves fra Kristiansand.

Headhuntet

Bandet oppstod under navnet Remorse is for the dead i 2010, og gav ut EP-en «Recreation» i 2011. Etter det ble bandet så godt som oppløst. Men så fikk de en spesiell forespørsel. Bandet ble nemlig headhuntet til å spille på Wacken Metal Battle i Trondheim, en konkurranse der vinneren stikker av med en spillejobb på verdens største metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland.

— Vi rakk så vidt å komme sammen for å øve en uke før vi skulle opptre i Trondheim. Vi var de siste som gikk på scenen, og det var sykt mange flinke folk, men vi jobber best under press, og klarte å levere 110 prosent, forteller gitarist Kåre Tobiassen.

Mental trening

Den prestasjonen sikret dem spillejobben på Wacken Open Air, som årlig tiltrekker seg rundt 80.000 metalfans. Scenen Timewaves skal spille på rommer 8000 publikummere. Til nå har Timewaves spilt for maks hundre mennesker på diverse pub-konserter.

— Hvordan blir det å spille på en så stor scene?

— Det vet vi ikke før vi står der, men vi prøver å drive med mental trening. Dersom vi tenker at det blir positivt, så kommer det til å gå bra, svarer gitarist Simen Sandnes.

Spiller med forbildene

Ingen av bandmedlemmene har vært på Wacken før, men ser fram til å spille på samme festival som flere av sine forbilder, blant andre August Burns Red og Megadeath.

På festivalen fortsetter konkurransen, der de som vant Wacken Metal Battle i sine respektive land skal kjempe mot hverandre. Premien er ennå ikke offentliggjort.

— Jeg tror man vinner en platekontrakt, eller en spillejobb på en av de større scenene neste år. Det er i alle fall noe stort, sier Joachim Eriksson.

Ny EP

Wacken Open Air skapte en ny start for bandet, og derfor valgte de også å skifte navn fra Remorse is for the dead til Timewaves.

— Vi følte at vi lagde et godt produkt, men at vi aldri fikk den oppmerksomheten vi fortjente. Nå har vi fått en ny boost, og det har aldri vært så god stemning i bandet før, sier Simen Sandnes.

Det er bare et par uker siden Timewaves vant spillejobben, men har allerede planer om å spille inn ny EP med fire låter i slutten av juni, slik at de kan ha med seg en fersk EP til Wacken Open Air som starter 31. juli. Det skal skje i tillegg til at alle bandmedlemmene jobber eller studerer, og må sende musikk til sistemann i bandet, vokalist Espen «Likblek» som bor i Oslo. Men det skal de få til.

— Vi jobber best under press.

Timewaves beskriver musikken sin som groove metal, en metalsjanger med stort fokus på rytmikk. Musikken deres går fra mørk death metal til lettere og mer melodiøs metal. På sin andre EP, mener bandet at de har blitt mer voksne, og at det ikke er om å gjøre å presse 40 riff inn i en låt. Valle Adzic produserte deres første EP, og skal også produsere deres neste.