KRISTIANSAND: — Vi er spent på hvilke talenter som vil dukke opp på auditionene i Kristiansand, sier informasjonsansvarlig i TV2, Katrine Wergeland.

Så langt har tv-kanalen fått over 200 påmeldinger fra sørlendinger som brenner inne med et eller annet talent. For de som ikke har meldt seg på, er det mulig å stille på åpen audition på Samsen i dag fra klokken 14. — Hva bør folk gjøre for å imponere juryen?

— Det viktigste er å være flink i det talentet man har. Og så hjelper det selvsagt å spille på sjarmen, og være positiv og scenevant, sier Wergeland.

2000 talenter

Juryen består av Thomas Giertsen (formann), Mia Gundersen og Jan Fredrik Karlsen, kjent for de fleste gjennom «Idol». Hvem som helst kan melde seg på.

— Denne talentkonkurransen er åpen for alle, her er det ingen begrensninger. Det er talentet vi er på jakt etter, presiserer Wergeland.

TV2 har fått inn over 2000 påmeldinger på landsbasis. Den yngste er bare syv år. Den eldste nærmere åtti.

— Hva skal folk gjøre?

— Alt mulig. Vi har mange påmeldte innenfor musikksjangeren. Noen skal spille saksofon og andre sjonglere. Et helt kor på 50 stykker har også meldt seg på.

Åpent for publikum

I tillegg til dagens åpne audition på Samsen, blir det auditions i Agder Teater lørdag og søndag. Her vil 60-70 av de beste deltakerene få sjansen til å vise seg fram for juryen. Disse auditionene er åpne for publikum, og det er gratis å se på.

— Her blir det liv og røre, og publikum får en fin mulighet til å smugtitte på hvordan programmet blir, sier Katrine Wergeland.

Også Bergen, Trondheim og Lillestrøm vil få besøk av TV2 de neste ukene. I likhet med «Idol» plukkes de flinkeste talentene ut til en utsilingshelg i Oslo. Deretter blir det direktesendinger hvor tv-seerne bestemmer hvem som skal gå videre. Sendingene på tv starter i slutten av februar.

Suksess ute

TV2 har store forventinger til programmet som har gjort det svært bra i land som England, Frankrike, Russland og Sverige. I sistnevnte land vant buktaleren Cecilie «Zillah» Andrén og hennes apekatt Totte. Mange har også fått med seg britiske Paul Pott som kom fra en anonym mobiltelefonselgerjobb og ble hele landets stjerne da han vant «Britain's got Talent» med sine arier.

Programlederne for «Norske talenter» er Marte Stokstad, kjent fra «Idol» og Sturla Berg-Johansen, kjent fra blant annet «Deal or no deal». Disse to vil være tilstede for å psyke opp deltakerne både i dag og i helgen. Juryen er bare til stede i Agder Teater lørdag og søndag.