KVINESDAL: – Selvfølgelig kommer det til å bli blodig, og står du for nærme scenen, vil du blir sprutet ned av det, sier Alice Cooper til fvn.no.

Gleder seg Fredag 11. juli skal han stå på scenen på Øyasletta i Kvinesdal. Selv om han ikke har noe kjennskap til stedet, gleder han seg veldig.

– Jeg har hørt at det skal være vakkert der, og mitt publikum skuffer meg aldri. Det tror jeg har noe å gjøre med at jeg alltid prøver å være energisk og gi dem alt de vil ha, og da gir de meg også alt jeg vil ha, sier sjokkrockeren.

Personlig kristen Alice Cooper er kjent som sjokkrockens far, og kongen av teatralske og blodige sceneshow. Hans konserter er myteomspunnet, og han garanterer at fansen på Norway Rock Festival ikke kommer til å bli skuffet. Han tror heller ikke at den kristne delen av Sørlandet har noen grunn til å frykte hans sceneopptreden.

– Det er ikke noe antikristent over mitt show. Faktisk så er jeg personlig kristen. Det er klart at mye av det jeg gjør er blodig og ekkelt, men det er også humor i det som jeg foretar meg, sier han.

Rockens djevel

Det er et bevisst valg fra artistens side når folk oppfatter han som rockens mørkemann.

– Jeg har selv valgt å spille djevelen. Alle helter trenger sin nemesis, sitt motstykke. Da jeg kom på scenene, var Beatles store. De var rockens guder, men de hadde ikke noe motstykke. Derfor valgte jeg å bli rockens djevel, forteller Cooper.

Siden har det kommet flere rockeguder og rockedjevler.

– Kiss og Marilyn Manson er andre som har tatt på seg djevelens rolle innenfor musikken. Jeg ser på dem som mine sønner. Djevelens avkom, sier han og ler.

Sjokkere ikke lenger

I en alder av 60 år er han ikke blitt noe mindre energisk på scenen. Men han tror ikke opptredenen hans har samme effekt på publikum lenger.

– Shock-rock er et utdatert uttrykk, jeg tror ikke jeg lenger evner å sjokkere publikum. Dagens publikum får større sjokk når de slår på CNN, sier Cooper.

Han har også lite til overs for musikere som avliver dyr eller kaster sauehoder på folk.

– De går for langt, de går over toppen. Jeg vil mye heller prøve å få folk til å tenke litt, enn å kaste et sauehode på dem. Death-metal, heavy-metal, når jeg hører nyere sanger i denne sjangeren, får jeg ikke med meg hva budskapet er. Alice, Ozzy, Aerosmith, vi skriver sanger, vi har et budskap folk får med seg, sier han.

Henger seg selv

For å underholde publikum i Kvinesdal har han med seg en galge.

– Jeg henger meg selv på scenen, men det nye av året er at jeg gjør det iført en tvangstrøye. Det slår an hos publikum, og mye av det tror jeg ligger i at det er et stort faremoment i dette. Går noe galt, så går det veldig galt. Jeg har ingen kontroll.

Nytt album

I løpet av sommeren kommer han med et nytt album: «Along came a spider». Et album som ifølge ham selv vil ha en historie og substans ved seg.

– Det er en historie om en mann som tror at han er sin tid største seriemorder, og at han aldri vil bli tatt. Men etter hvert blir det klart at han forelsker seg i en jente som blir hans fall. Sangene er knyttet sammen som en historie, og jeg håper å kunne spille noen av dem på konserten i Kvinesdal.

Selv om han trolig spiller noen nye sanger, trenger ikke publikum å frykte at slageren Poison ikke blir spilt i løpet av kvelden.

— Poison, jeg bare elsker den sangen, og det samme gjør visst publikum. Den blir garantert spilt.

Golf-fan

Tidligere er det skrevet at muligheten til å prøve ut golfbanen i Kvinesdal er grunnen til at Alice Cooper har lagt turen til Kvinesdal. Det stemmer ifølge hovedpersonen ikke helt, men han blir glad når han hører at festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt har reservert banen (på fredagen) når han ankommer Kvinesdal.

– Det er jo strålende. Jeg elsker golf, og jeg er ganske god i det også, sier han beskjedent.

Han har flere turneringseiere, og et solid handikap. For ham er golf selve kilden til et sunt liv.

– Jeg starter nesten hver eneste dag med å spille golf. Det er mye av grunnen til at jeg i en alder av 60 år er i mitt livs form. En annen grunn er at jeg sluttet å drikke alkohol på 80 tallet, etter å ha hatt et stort alkoholproblem. Jeg har heller aldri røykt, og jeg tar ikke stoff.

Da han først begynte å spille golf var det ifølge ham en ukul sport. Nå spiller alle heavy-rockere det.

– Det har noe med at uansett hvor vi er i verden, så finnes det en golfbane der, sier Alice Cooper.

Vikinger

Han har ikke full oversikt over hva som rører seg på rockefronten i Norge, men noe kunnskap avslører han at han har.

— Det kommer jo fryktelig mange heavy-band fra Norge, og det er vanskelig å følge med på alle. Jeg tror noe av grunnen til at Norge er så flinke i heavy-sjangeren, er vikingene. Norske heavy-rockere er aggressive, stolte og tøffe. Hadde disse levd for mange år siden hadde de vært vikinger. Det ligger i blodet.

- Motörhead er mine venner

Han har tidligere turnert med Motörhead, som også skal opptre under Norway Rock Festival. Han karakteriserer gutta som gode venner.

— Men jeg skal jo spille på fredagen, og de skal spille på lørdage,n så det er ikke sikkert at jeg får tid til å se dem opptre, men får jeg tid kommer jeg til å være der, avslutter verdensstjernen.