Indiana Jones-film nummer fire, "Indiana Jones og krystallhodeskallens rike," fikk sin første visning under filmfestivalen i Cannes.

På en pressekonferanse i Cannes søndag gikk Steven Spielberg langt i å åpne dørene for tanken om en femte film om Indiana Jones.

Folkekrav

— Men bare hvis dere vil ha flere av dem, sa Spielberg, og la til at grunnen til at "Indiana Jones og krystallhodeskallens rike" er laget, er fordi publikum krevde det, ifølge WENN.

— Ingen har bedt meg om å lage en oppfølger til "1941" eller "AI", derfor har jeg heller ikke gjort det. Vi kommer til å ligge med øret til marken denne sommeren, og så finner vi ut hvor veien går videre, sa stjerneregissøren.

— Kanskje vi skal la Shia LaBeouf (som spiller Mutt Williams) komme tilbake som hovedpersonen i film nummer fem, og la Harrison Ford gjøre en rolle lik den Sean Connery gjorde i forrige film, jeg tror det kan funke. Og det er kanskje den eneste måten vi kan gjøre det på, sa George Lucas, som har skrevet storyboardet til "Krystallhodeskallens rike".

Startskuddet går torsdag

Men akkurat nå dreier selvsagt alt seg om den fjerde filmen. Et knippe filmkritikere fikk se filmen allerede søndag. Ordinære publikummere får imidlertid ikke se Harrison Ford svinge pisken før torsdag denne uken.

De ordinære pressevisningene av «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» i Norge skjer også torsdag, og disse blir også rammet av kraftige sikkerhetstiltak, skriver Aftenbladet.no.

Alle som skal inn i salen vil bli sjekket av sikkerhetspersonell, alle navn og ID-kort blir sjekket, og mobiltelefoner blir ikke tolerert inne i salene.

Og kritikerne er stort sett fornøyde, dog ikke overbegeistret, for den nå 66 år gamle actionhelten. Blant de mest fornøyde er Aftenpostens anmelder som serverer en femmer på terningen. Dagsavisen, VG, Dagbladet, Side2.no gir alle terningkast fire.

Filmen har fått elleve års aldersgrense i Norge.