KRISTIANSAND: – Jeg tror vi har bommet litt på datoen, mange i vår kundegruppe må nok tidlig opp til en lang dag med barnetog i morgen, sa Henning Aron Vestavik. Han er den som skal forsvare Jonas B.'s ære i Kristiansand, men måtte kose seg med nattjazz nesten alene. Konkurrentene hans rundt Torvet var også glisne denne kjølige kvelden.

Det er ikke mange uker siden den fiktive jazz— og pizzaelskeren Jonas B. Gundersen åpnet en ny restaurant i Kristiansand. Historien om Jonas B. begynte i Mandal for 15 år siden, og er spunnet rundt en historie om en utvandrer som returnerte fra Amerika med nye vaner i kofferten. Siden den gang har han vartet opp med pizza og swingende rytmer i Lyngdal, Porsgrunn, Drammen og Kongsberg. Endelig var turen kommet til Kristiansand. Vestavik har mange planer.

– Vi kommer til å utvide begrepet jazz, og har til og med planlagt å kjøre noen operakvelder. Vi har kort sagt tenkt å være en levende kulturformidler, sier Vestavik. Jonas B, har allerede etablert lørdagsjazz på dagtid, men nattjazz ble arrangert for første gang på fredag.

– Du må få med at vi er husband her, og spiller her hver lørdag, sa Groove-O-Matic-gitarist Espen R. Fredriksen, Til tross for det elendige oppmøtet var det ingenting i veien med pågangsmotet hos de dresskledte guttene. Det er da heller ikke lett å deppe når man spiller låter fra de optimistiske 60-åra.

– Vi liker det gammelt. Orgelet til Anders er minst femti år, forteller de. Den unge konservatorietrioen spiller groovy amerikansk souljazz, noe som burde garantere for stemningen. Om folk bare visste å kjenne sin besøkelsestid, vel å merke. Anders Lillebo på hammondorgel, trommeslager Jaran Lienig og gitarist Fredriksen hadde for anledningen med seg Harald Lassen på saksofon. Selv om de gjerne skulle spilt for flere, er guttene klare på at de slett ikke har tenkt å gi opp.

– Vi synes det er utrolig kult at det har åpnet et slikt sted i Kristiansand, og vi føler oss godt mottatt. Vi gir oss ikke så lett, slår Fredriksen fast. Heller ikke Vestavik lar seg vippe av pinnen.

– Vi kommer til å forsøke å få til nattjazz en gang i måneden, i hvert fall, sier han.