ARENDAL/KRISTIANSAND: — Jeg synes det er skremmende og meget spesielt at majoriteten av bilistene på festivalen tar en sjanse, sier Hasseldal til fvn.no.

Usikre Up gjennomførte tre promillekontroller under Hovefestivalen på Tromøya i forrige uke. Hver bilfører ble spurt om hvor sikker han/hun var på at vedkommende ville blåse grønt på politiets alkometer.

— Det var bare et fåtall som svarte helt sikkert at de kom til å blåse grønt. Det de i realiteten gjør er å gamble på at det skal gå bra. De fleste vet at det er en klar sammenheng mellom ulykker og det å kjøre i ruspåvirket tilstand, sier Hasseldal.

Han understreker at forrige ukes nedslående resultat i Arendal skiller seg ut.

— De fleste bilister har den holdningen at alkohol og kjøring ikke hører sammen. Denne holdningen er imidlertid ikke like selvfølgelig hos festivaldeltakerne. Det må vi få gjort noe med, sier Hasseldal.

Utslag hos 20 bilister I løpet av de tre promillekontrollene tirsdag, fredag og lørdag blåste totalt ti bilførere rødt (over grensen på 0,2), mens tjue blåste gult (utslag, men ikke over grensen). De ti sjåførene, som kom over grensen på alkometeret, måtte ta en utvidet utåndingsprøve. Fire av disse kom dermed under grensen på 0,2 promille, mens seks mistet lappen.

— Flere av dem som ble tatt, hadde ikke engang viktig ærender. En av de kvinnelige bilistene som fikk utslag på alkometeret, kjørte ut av festivalområdet fordi hun syntes toalettene var grisete. Vi var på plass på Hove fordi flere bilister ble tatt under fjorårets festival. For å oppsummere synes jeg resultatet av årets kontroller er nedslående, sier Hasseldal.