«Twilight»-filmen har som bøkene hatt en eventyrlig suksess verden over. Men suksessen og berømmelsen har ført til kraftige innskrenkelser i privatlivet for hovedrolleinnehaver Robert Pattinson.

Pattinson er blitt koblet med en rekke kvinnelige skuespillere. De heteste ryktene har gått på at det er varme følelser mellom Pattinson og hans filmkjæreste Kristen Stewart. Etter de to var på ble oppdaget sammen på en konsert med Kings of Leon i Vancouver nylig, publiserte flere nettsider, deriblant, Socialite.com, bilder som viste de to i et intimt øyeblikk. Pattinson har også figurert på uttallige mest sexy-lister og kåringer over smukkaser på film.

Superkjendis

Den britiske skuespilleren har gått fra ukjent til globale superstjerne i løpet av det siste året, etter at han dukket opp på lerretet som vampyren Edward Cullen i «Twilight».

23-åringen sier til britiske Hello! magazine at omveltningene har vært ekstreme. Han har flere ganger fortalt pressen at berømmelsen har fjernet alt privatliv ettersom han ikke lenger kan gå utendørs uten at horder av ungdom flokker seg om ham.

Han sier han har skrinlagt alle forsøk på å ha et sosialt liv, og at han utelukkende føler seg avslappet og komfortabel på et trygt og lukket filmsett.

– Bedre på settet

– Jeg har alltid vært litt innesluttet, så akkurat sånn sett er det ikke så stor forandring, sier Pattionson til britiske Hello! magazine.

– Jeg har alltid følt meg mer avslappet på filmsettet, enn jeg gjør ute i verden. Og jeg føler meg mer bekvem der enn med å gjøre intevjuer og å snakke med folk jeg ikke kjenner, sier han.

Her er filmtraileren til «Twilight – Evighetens kyss»: