KRISTIANSAND: — I Hypertext bruker Susanne stemmen sin på en litt annen måte enn hun gjør i sitt eget prosjekt. Det er hun som komponerer alle støyelementene og samplene i musikken, sier Erik Johan Bringsvor.

Vokalisten og låtskriveren i indiebandet Hypertext prøver å beskrive rollen Susanne Sundfør har i bandet. Den kritikerroste soloartisten har vært medlem det siste året og stiller selvsagt også på Charlies i kveld. Der vil hun blant annet lage støy på bokser og spille perkusjon i tillegg til å forvrenge stemmen sin. Med andre ord milevis unna pianopopen hun vanligvis serverer.

Denne uken slapp Hypertext andrealbumet «Astronaut Kraut!» til relativt gode kritikker. Erik Johan synes det er deilig å ha gitt ut albumet og gleder seg veldig til å spille i Kristiansand.

— Vi har aldri spilt på Trash-Pop før, men har kjempetro på det konseptet. Selv var jeg på Charlies i sommer før vi skulle spille på Hovefestivalen og stedet er akkurat passe stort for Hypertext, mener han.

Bandet lover tropisk stemning på konserten. Akkurat hva det innebærer vil han holde hemmelig, men han røper at det ikke bare blir musikk fra scenen.

Det er ikke første gang Hypertext opptrer i Kristiansand. De spilte på Javel tidligere i år og på Kråga for tre år siden. Erik Johan husker godt konserten på Kråga.

— Jeg tror det var 30-40 stykker på konserten og vi var overrasket over at det kom såpass mange. Vi får håpe på at det samme gjentar seg i kveld. Fullt hus hadde vært kjekt!