Flere nettsteder er viet til å finne og rangere de styggeste, verste, hesligste og mest irriterende musikkvideoene i verden, og på YouTube er jakten på de aller verste en evig pågående aktivitet.

Historien

Det hersker ingen allmenn enighet om hva som var den aller første moderne musikkvideoen, men de fleste musikkhistorikere gir The Beatles en stor del av æren for å ha skapt kunstformen. Da de fire heltene var gått leie av å opptre på tv i 1965 sendte de i stedet ut flere promofilmer til verdens tv-stasjoner. Disse filmene var ikke av det sofistikerte slaget og de første virkelig avanserte musikkvideoene må nok sies å være filmene som ble sendt ut sammen med sangene «Paperback Writer» og «Rain» i 1966. Bob Dylans filmklipp til «Subterranean Homesick Blues» er også et tidlig eksempel. The Beatles fortsatte også eksperimenteringen med musikkvideoer på «Strawberry Fields Forever» og «Penny Lane» i 1967. Berømt

Musikkvideoene ble vanligere og mer avanserte utover 70-tallet, og Queens video til «Bohemian Rhapsody» blir ofte sett på som det store gjennombruddet for denne måten å promotere musikk på. Musikkvideoens gullalder, 80-tallet, startet med lanseringen av MTV i 1981. «Video Killed the Radio Star» var den aller første videoen som ble sendt, og tv-kanalen bidro til å gjøre musikkvideoen til et av de aller viktigste markedsføringsverktøyene i musikkbransjen.

Stygge

John, Paul, Ringo og George ante nok neppe hvor mange merkverdige og fantasifulle musikkvideoer verden ville bli utsatt for da de sendte ut sine første klipp. For det er unektelig mye rart der ute.

Her er fire av de aller verste:

Den ungarske artisten Tamás Deák, med artistnavnet Speak, presenterte denne videoen for et uforberedt verdenspublikum i 2003. Den ble raskt en kulthit:

Jan Terri har hatt den tvilsomme æren av å bli beskrevet som en blanding av Miss Piggy og Jabba The Hut. Her er «Losing You»:

Den knallsterke visuelle opplevelsen «Nowiy god» av Steklovata havner alltid høyt opp på listene når tidenes verste videoer blir diskutert:

David Hasselhoffs musikkvideo til «Hooked on a feeling» bidrag anses av mange for å være kanskje den aller største forbrytelsen mot god smak: