«Yo, what's happening' man. Dette er Bart Simpson.» Slik begynner beskjeden som ble lagt igjen på telefonsvarere i Hollywood denne uken. «Haha. Bare tuller, ikke legg på det er Nancy Cartwright.», fortsetter den.

Hør beskjeden nederst i saken

Telefonbeskjeden oppfordrer folk til å delta i Scientology Flag World Tour i Hollywood lørdag. Nancy Cartwright (51), som har gitt stemme til Bart Simpson siden serien startet i 1987, bytter på å bruke sin egen stemme og Barts i klippet.

Ifølge The Times er Nancy Cartwright såkalt Operating Thetan VII innenfor scientologikirken, som ble startet på 50-tallet av L. Ron Hubbard, en science fiction-forfatter. I 2007 donerte hun 68 millioner kroner til Scientologikirken. Andre bidragsytere er kjente navn som Tom Cruise, Kristie Alley, John Travolta og Priscilla Presley.

Brudd på opphavsretten

Stemmebruken kan vise seg å være problematisk, skriver avisen.Twentieth Century Fox eier etter trolig retten til Barts stemme, og telefonkampanjen kan være brudd på opphavsretten.

Men at Bart Simpson støtter en omstridt trosretning kan også gå på tvers av alt den satiriske animasjonsserien har stått for i alle år. Sjefsprodusenten, Al Jean, uttalte torsdag:

«Dette er ikke klarert med oss. The Simpsons har aldri støttet religioner, filosofi eller trosretninger som går dypere enn en Butterfinger-sjokolade.»

Kontroversiell

Ifølge FOX News har Twentieth Century Fox television ikke ennå tatt stilling til om stemmebruken vil få et etterspill for Cartwright, som ifølge The Times tjener 2,8 millioner kroner per episode av The Simpsons.

Scientologikirken er kontroversiell verden over. I Norge har scientologibevegelsen fått kritikk for å tilby personlighetstester på gata i Oslo.

Hør beskjeden her:

.