Det er sangerinne Benedicte Adrian, Surferosas Mariann Thomassen, Faro Journalen-redaktør Asbjørn Slettemark og manager -og tidligere «Idol»-dommer Jan Fredrik Karlsen som skal være til skrekk og gru for deltakerne i årets «Idol»-runde.

— Sterk jury

I de to første sesongene var Jan Fredrik Karlsen med som «Idol»-dommer da Kurt Nilsen og Kjartan Salvesen vant hvert sitt år. Nå, tre år senere, gjør han comeback.

— Jeg var så heldig å få være med på dette fra starten, så «Idol» er på mange måter en slags baby for meg. De to siste årene har jeg kost meg med å se programmet på tv, men nå er jeg kjempeklar for å få være med å bidra igjen, sier Jan Fredrik til TV2s pressetjeneste.

Han tror konseptet kan nå bredere med de nye grepene som er gjort og mener sammensetningen av juryen er sterk og god.

Opptatt av det meste

Den alltid så energiske og frontfigur i synthrock-bandet Surferosa, Mariann Thomassen vet hva hun vil se etter hos deltakerne.

Hun er opptatt av hele artistpakken.

— Image, originalitet, stemmekvalitet, selvtillit, karisma. Ja, jeg ser rett og slett etter «a hot star», forteller hun.

Takket nei før

Asbjørn Slettemark er blitt spurt flere ganger om å sitte i «Idol»-juryen og takket nei hver gang. Nå klarte han i midlertidig ikke å holde seg lengre. Han håper på hjerteskjærende overraskelser både i positiv og negativ forstand.

— Jeg velger å la forventningene ligge gjemt i skapet, konstaterer Slettemark.

Ikke sett norsk «Idol»

Benedicte Adrian har bodd flere i år i Frankrike og har ikke fulgt med på den norske utgaven av «Idol». Men den franske versjonen, liker hun veldig godt.

— «Idol» er jo det morsomste som går på tv, sier artisten som flere ganger har tenkt at det hadde vært gøy og vært dommer.

Hun vil at deltakerne skal være tro mot seg selv.

— Jeg ønsker de står for sin egen greie.

«Idols» auditionrunder starter i april og skal besøke Kristiansand, Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Etter kort tid har TV2 opplevd et søkertall på 2000.