Coldplay har fått lov til å være vertskap for radiokanalen Xfm og programmet «Residency» og fire søndager framover presenterer de favorittmusikken sin for publikum.

– Det et jo dette vi pleier å gjøre på søndager uansett, kommenterte vokalist Chris Martin i den første sendingen.

Valg

Bandet plukket ikke ut de mest åpenbare låtene i sendingen sin. Det mest overraskende valget var nok Rammsteins «Du Hast». Coldplay benyttet også anledningen til å reklamere for A-ha, og valgte å spille de norske guttas Bond-låt «The Living Daylights». Det var bassist Guy Berryman som hadde plukket ut låten og han beskrev den slik:

– A classic.

Chris Martin var ikke mindre rosende i sin omtale av sangen:

– Etter min mening en av de beste Bond-låtene noensinne.

A-ha

Det er ingen hemmelighet at Coldplay er store fans av A-ha. Guy Berryman og Will Champion bidrar blant annet på Magne Furuholmens soloplate, og bandet har flere ganger framført sanger av A-ha på konsert. Chris Martin har til og med gått så langt som å si at det var A-ha som inspirerte ham til å starte bandet.

– Alle spør hva som har inspirert oss, hva vi har forsøkt å stjele fra, og hva vi hørte på da vi vokste opp. Det første bandet jeg elsket var A-ha, uttalte Martin til Contactmusic.com i 2004. Coldplays spilleliste:

SFA — «Demons»

Blur «Sing»

A-ha «The Living Daylights»

Rammstein «Du Haast»

Albert Hammond Junior «In Transit»

Coldplay «Chinese Sleep Chant»

Massive Attack «Teardrop»

At The drive In «One Armed Scissor»

Late of The Pier - «Focker»

Santogold - «LES Artistes»

Echo & The Bunneymen - «Killing Moon»

Coldplay - «Viva La Vida»

The Beatles - «Goodnight»