The Killers slipper i disse dager det «vanskelige» tredjealbumet, og i den anledning har den motebevisste Las Vegas-kvartetten begått et nytt hamskifte. Andrealbumet «Sam's Town» så bandet musikalsk strebe mot et slags kombinert Bruce Springsteen og U2-landskap, og plutselig hadde store deler av bandets dyrket fram ansiktshår av det mer rustikke slaget.

Queen

Vokalist Brandon Flowers framsto plutselig med en mustasje Freddie Mercury ikke ville vært beskjemmet av. I anledning utgivelsen av «Day and age» er Flowers tilbake til sitt opprinnelige glattbarberte image. Nå mener han at barten ikke passer med musikken på det nye albumet. I et intervju med det britiske musikkmagasinet Clash forklarer han forandringen slik:

– Den hadde sin dag. Jeg ser tilbake på det med litt skrekk nå, sier han.

Til den britiske avisen Daily Star utyper han slik:

– Jeg bestemte at den personen som sang disse sangene ikke hadde bart.

Flowers uttaler også til Clash at han mener bandet er modige som tør lage rendyrket popmusikk.

– Vi er fornøyde med å bli omtalt som «pop», men det er noe du må være modig for å gjøre, sier han.

Suksess

Uavhengig av mengden ansiktshår kan bandet glede seg over at det tredje albumet har blitt møtt med jevnt over gode anmeldelser. Platen har oppnådd en metascore på 73 prosent på MetaCritic.com, og også norske anmeldere er jevnt over fornøyde. «Day and Age» er det beste albumet som David Bowie aldri lagde sammen med Duran Duran og New Order », mener anmelderen i Bergens Tidende og triller en femmer på terningen. Adresseavisen er litt mer avmålt i sin fireranmeldelse, men slår fast at «det som kunne ha endt i et smell, blir i stedet et pompøst praktverk som til tider er vanskelig å mislike. » VG triller også terningkast fire om mener blant annet at The Killers fortsatt er gode på å skrive insisterende, rørende popsanger.

Her framfører bandet «Human» på Later with Jools Holland BBC2 :

.