KRISTIANSAND: — Jeg kan avkrefte at Gnarls Barkley er booket til Quart, sier festivalsjef Daniel Nordgård.

Men ifølge velinformerte kilder er festivalen hans i sluttforhandlinger om en signering av soul-elektronikaduoen.

— Kan du si om dere er i ferd med å booke dem?

  • Det har jeg ingen kommentar til.

  • Ville Gnarls Barkley vært et fint band å ha på Quart?

  • Ja, de er knallbra, så det ville vært helt konge, sier Daniel Nordgård.

Verdenshit

Det var Gnarls Barkley som hadde verdenshiten «Crazy» i 2006. Låten var den mest suksessfulle på den britiske singlelista på ti år, og det påfølgende albumet «St. Elsewhere» solgte en million eksemplarer bare i USA.

Nå er Cee-lo og Dangermouse klare med oppfølgeren som de kaller «The Odd Couple». Denne kommer i salg allerede førstkommende mandag. Alt dette betyr at det er solid headlinerpotensiale i Gnarls Barkley dersom Quartfestivalen klarer å dra dem i land. Og dette skal etter det Fædrelandsvennen erfarer være i ferd med å skje.

Dillinger escape plan

Et annet band som ifølge samme kilder er så godt som bekreftet er Dillinger Escape Plan. Bandet er store favoritter blant kjernepublikummet på Quartfestivalens nettforum.

Dillinger Escape Plan er steinharde, men samtidig kompliserte saker som sorterer under sjangerbetegnelsen «mathcore». Kvintetten har holdt det gående siden 1996, og ga ut tredjealbumet «Ire Works» sist desember.

  • Jeg kan avkrefte at vi har booket Dillinger Escape Plan også, sier Nordgård.

Når det gjelder spørsmålet om en bekreftelse er forestående er svaret igjen: «ingen kommentar».

Røyksopp

Hittil står Quartfestivalen med Röyksopp og Kings of Leon som hovednavn, i tillegg til en rekke navn som ifølge musikk-kjennere er meget interessante.

Quart har imidlertid dårlig tid med å få på plass de siste publikumsmagnetene, etter at erkekonkurrenten Hovefestivalen nylig har offentliggjort både Jay-Z og Beck. Hovefestivalen opplyser samtidig å ha skuffet unna 10.000 billetter selv om det ennå er tre måneder igjen til festivalstart.

  • Hvor mange billetter har Quartfestivalen solgt?

  • Ingen kommentar, sier Daniel Nordgård.