KRISTIANSAND: — Politiet har ikke hastverk med å igangsette etterforskning i denne saken. Først vil vi se hva som avdekkes av lovbrudd. I ettertid vil vi sette oss ned i ro og mak for å vurdere innholdet, sier politistasjonssjef Ole Hortemo til fvn.no.

Pressens rolle

I den sammenheng mener Hortemo pressens rolle vil være sentral.

— Jeg ser at media vil bidra betydelig til å avdekke hva som har skjedd, og jeg er spent på om det er flere i Quartfestivalen som bekrefter at de systematisk drev med narkotikaomsetning. Det vil skuffe meg veldig hvis det er tilfelle, sier Hortemo.

I Pål Hetlands Quart-bok skriver den tidligere pressesjefen at festivalen langt på vei distribuerte narkotika til alt fra artister til politikere og idrettskjendiser. Hetland legger heller ikke skjul på at han selv var en viktig brikke i utdelingen av dop.

«I ettertid ser jeg jo at det var en ganske kynisk ting å gjøre. Var jeg en pusher, eller gjorde jeg bare jobben min?», spør Hetland i boken.

Hortemo ønsker ikke å kommentere direkte sitater fra Hetlands nye bok

Fri tilgang

I boken til pressesjefen skriver også Hetland at narkolangere fikk såkalt «access all areas»-pass som innebar at de kunne bevege seg fritt over alt på festivalens område.

— Ingen av oss i politiet har verken lest eller sett innholdet i denne boken. Vi må først få på det rene hva som er gjort, og hvem som har gjort hva, sier Hortemo.

Hetland var også opptatt av å unngå ødeleggende presseoppslag om narkotikabruk på Quartfestivalen. Han tok derfor kontakt med en av de mer rutinerte vaktene på festivalen for å høre om det var mulig å gjøre egne ”razzias”. I boken skriver Hetland at en av vaktene gjorde nettopp det, men at beslaget ble solgt videre.

Hortemo mener det vil være svært uheldig hvis det viser seg at også vaktselskaper har vært involvert i kriminell virksomhet på Quart.

— Hvis det er tilfelle at vaktselskap, som vi mente å ha et ryddig samarbeid med, har drevet med kriminell virksomhet, så vil det i det minste få betydning for vårt videre samarbeid med det samme selskapet og de samme personene. Det vil også være et klart brudd på den tillitten vi følte vi hadde på det tidspunktet, sier Hortemo.