Etter to år som fiktiv superstjerne i Disney-serien «Hannah Montana», holder 15 år gamle Miley Cyrus på å bli en like stor superstjerne som seg selv. Det nye albumet "Breakout" ble lansert under artistens virkelige navn i USA 22. juli og debuterte på toppen av Billboard-lista. Etter to uker har plata solgt 534 000, mer enn noen av de to "Hannah Montana"-platene oppnådde, melder bransjebladet Farojournalen.

Hollywood Records lar Universal Music Group stå for distribusjonen i Europa, selv om det var EMI som lanserte de to "Hannah Montana"-platene i Norge og Europa. Universal i Norge har allerede lagt ut låta"7 things" på sine nettsider, og melder at "Breakout" kommer i salg 25. august.

Disney-serien "Hannah Montana" handler om den helt vanlige tenåringsjenta Miley Stewart, som lever et hemmelig popstjerneliv under aliaset Hannah Montana etter skoletid. Serien har gjort hovedrolleinnehaver Miley Cyrus (egentlig Destiny Hope Cyrus) til internasjonal sensasjon i barne— og tenåringskretser, både som seg selv og som sin rollefigur. Miley Cyrus er datter av countryartisten Billy Ray Cyrus, som også spiller hennes far i tv-serien.

Sendingene startet på Disney Channel i 2006, og i Norge har tv-serien også vært vist på NRK. Innspillingen av en tredje sesong startet opp i begynnelsen av august. I november fyller skuespilleren og sangeren Miley Cyrus 16 år, og jenta har i tillegg til tv- og sangkarrieren allerede rukket å komme med egen kleskolleksjon og fått seg en voksfigur på Madame Tussauds i New York. Dessuten er det varslet et opplag på en million eksemplarer når frøken Cyrus bokdebuterer på Disney Book Groups forlag med historien om sitt liv neste vår.