Hun ga ut barneplate med Marion Ravn da hun var 12. Fikk platekontrakt med M2M da hun var 15. Forrige soloalbum solgte 50.000 og nå i en alder av 25, kommer hun med sin andre plate. Likevel føler ikke Marit Larsen at hun er erfaren som låtskriver.

– Jeg føler meg fortsatt som en ny artist og ny låtskriver. Det er fortsatt mye mer musikk i meg og som låtskriver er det mye å utforske, sier Marit Larsen på selve releasedagen for albumet «The Chase».

Hylles med fem på terningen

Mens de fleste anmeldelser ikke kommer før tirsdag, har allerede VG, Dagbladet, Aftenposten, Bergensavisen og Romerikets Blad hastet ut med sine kritikker av plata. Alle har gitt terningkast fem.

– Det føles veldig godt å få en bekreftelse på at jeg bra nok. Heldigvis har mottakelsen så langt vært varm, konkluderer Larsen.

– Hva betyr anmeldelser for deg?

– Det betyr noe hvis nye mennesker oppdager musikken min.

Larsen har hatt det morsomt når hun har jobbet med «The Chase». Ikke før fredag i forrige uke kjente hun forventningspresset med å komme med det vanskelige andrealbumet.

– Da begynte folk å spørre om jeg var nervøs. Jeg hadde ikke vært det i skriveprosessen og i innspillingsperioden, men da kjente jeg presset. Det å gjøre så godt jeg kan, er skummelt å erkjenne.

Jakter på drømmemannen

Etter den forrige suksessplata «Under the surface» spilte Marit Larsen over 100 konserter. Nå øver hun «beinhardt» til neste turné som starter 6. november. Totalt skal hun spille 13 konserter i november, mens like mange venter i februar. Hun gleder seg.

– Det blir veldig godt. Jeg har skikkelig fått smaken på å spille live. Jo, det er skummelt, men det er også så givende, smiler 25-åringen fra øre til øre.

Mens forrige album ble skrevet over lang tid, er teksten og melodien på «The Chase» gjort samtidig. Det er en modigere måte å jobbe på, ifølge Larsen selv.

– «The Chase» er om å finne den perfekte mannen. Hvem han er, hva han vil være. De valgene vi tar, har vanvittige konsekvenser for framtiden. Slike valg føler jeg at jeg tar hele tiden.

– Har du funnet drømmemannen da?

– Jeg håper i alle fall det.

Jobber ikke med musikerkjæreste

Marit Larsen er nemlig sammen med musiker Thom Hell. De har vært kjærester i «snart ett par år» og ble kjent da de sang duett sammen på Larsens forrige album. I tillegg har Hell spilt i Larsens band i 1,5 år. Men til tross for et sterkt fellestrekk i musikken, er det profesjonelle samarbeidet over.

– Det er viktig å ha hvert vårt liv. Å ikke blande kortene, presiserer Larsen.

Det er to og et halvt år siden «Under the surface» kom ut. Det syns ikke artisten selv er for lenge.

– Det har tatt den tiden det har tatt. Forrige plate fikk et langt liv, så jeg føler kanskje det har vært godt for folk å få en pause. Mottakelsen nå tyder på at publikum er klare for ny musikk, sier hun ydmyk.

Skuespillererfaring

Når Marit Larsen arbeider fram sanger det én ting som er spesielt viktig for henne.

– Å føle at jeg har skrevet noe som ikke er skrevet på den måten før.

– Er det ikke vanskelig?

– Jo, det er kjempevanskelig, men jeg elsker det!

En «vanlig» jobb har aldri Larsen hatt. Hun vet ikke hva hun skulle arbeidet med hvis musikken ikke hadde vært i livet hennes. Da hun var publikum på «Midt i smørøyet» som barn var svaret på hva hun skulle bli «skuespiller eller artist».

– Jeg spilte profesjonelt teater fra jeg var 8-12 år. I dag kan jeg ikke spille for å redde livet mitt, så heldigvis hadde jeg nok selvinnsikt til å legge det på hylla.

På slutten av intervjuet tikker det inn en tekstmelding på Larsen telefon:

– Mamma har vært og kjøpt plata. Ja, da har jeg i alle fall én solgt kopi.