«King Kong»-skuespilleren klarte den bragden å gjøre en innsamlingsaksjon til inntekt for kreft morsom da rundt 60 Hollywood-stjerner sto sammen i et gigantisk veldedighetsprogram på tv fredag kveld.

– Alle vet at skuespillere har noen av de feteste lommebøkene. Og hvem har nummeret til Steven Spielberg? Han er stinn av gryn, fortsatte Black, ifølge Huffington Post, og la til at han ellers pleier å se på innsamlingsaksjoner hjemme på sofaen i trusa.

Fjernet brystene

Blant dem som deltok var Christina Applegate (36) kjent fra TV 3-serien «Bundy». Applegate har nettopp fjernet begge brystene etter at det ble oppdaget en svulst i det ene. Hun ser på seg selv som kreftfri. «Dirty Dancing»-stjernen Patric Swayze fikk diagnosen kreft i bukspyttkjertelen tidligere i år. Sheryl Crowe, Lance Armstrong, Sharon Osbourne var andre som har kjempet mot krefen og vunnet og som deltok i arrangementet i Kodak-teateret i Los Angeles.

Helten vinner

– Det er et historisk samarbeid mellom tre tv-kanaler og kreftsaken. Alle er her i kveld fordi vi tror vi kan klare å realisere drømmen vår om å kurere kreft. Fordi i vår verden får gutten jenta, helten nedkjemper skurken og kreft finnes ikke mer, sa «Friends»-skuespilleren Jennifer Aniston.

Beyoncé Knowles, Miley Cyrus, Mariah Carey, Carrie Underwood, Rihanna, Fergie og Leona Lewis opptrådte med en ny veldedighetslåt «Just Stand Up». Inntektene av sangen skal gå til kreftsaken. Se opptredenen lenger ned i saken.

Genforskning

«Stand Up To Cancer»-programmet la vekt på genforskning og alternativer til kjemoterapi og strålebehandling. Løsninger for tidlige oppdagelse av kreft ble også vektlagt og i den forbindelse måtte Homer Simpson fra animasjonsserien «The Simpsons» gjennomgå koloskopi, skriver Reuters.

Ellen DeGeneres, Sharon Osbourne og Scarlett Johansson var blant kjendisene som satt ved telefonene for å motta gaver fra amerikanere.

Sjeldent samarbeid

Et sjeldent samarbeid mellom tv-kanalene ABC, CBS and NBC gjorde det mulig for Hollywood-stjernene, samt presidentkandidatene Barack Obama og John McCain, å bruke de kjente ansiktene side for å få folk til å donere.

Den eneste anledningen hvor tv-selskapene i USA har gått sammen om et godt formål tidligere, var etter 11. september 2001 da det ble samlet inn penger til ofrene etter terrorangrepet, melder Reuters.

Foto: EPA/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix