KRISTIANSAND: — Folk er ganske overrasket over at jeg sa ja til dette. Å delta i Melodi Grand Prix er liksom ikke helt min greie, sier Tine Wulff.

Hennes greie er mer ”å opptre i intime settinger med seriøse låter” som hun selv uttaler det. Men da lillesøsteren - og artisten - Marte Wulff i sommer spurte om hun ville synge låten ”Ride” i melodikonkurransen for det en liten djevel i storesøster.

— Først lo jeg bare rått, men så tenkte jeg meg om i en måneds tid og fant ut at jeg hadde lyst. Vi gjør dette fordi vi har lyst til å gjøre noe sammen. Det har vi aldri gjort før, sier Tine.

IKKE NERVØS 34-åringen har til nå holdt seg i skyggen av sin mer kjente lillesøster. Tine har spilt piano siden hun var seks år og skriver egne låter. Hun har studert rytmisk sang ved musikkonservatoriet og vært med i den akustiske trioen Wulff i ti år.

— De siste fire-fem årene har jeg ikke opptrådt noe. Å delta i Melodi Grand Prix blir mer morsomt enn skummelt fordi det er så stort for meg.

To av konkurrentene er ringreven Wenche Myhre og Idol-kjendis Tone Damli Aaberge.

— Wenche Myhre er superproff. Jeg har stor respekt for henne. Tone Damli Aaberge er ganske populær, så jeg tror hun vil komme langt uansett. De fire siste konkurrentene er Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger og Publiners.

Så mange som en million tv-seere fikk med seg lørdagens første delfinale fra Kongsvinger. Trolig vil minst like mange få med seg delfinalen fra Bodø.

- Hvilke forventninger har du?

— Jeg har egentlig ikke bygget opp så mange forventninger, og prøver å ikke tenke så mye på det som venter. Hvis jeg gjør det blir jeg bare nervøs. Da får jeg ikke sove, og så blir jeg syk. Både Marte og jeg er sånn. Sover vi ikke, blir vi syke, fastslår Tine.

SVINDYR KJOLE

Lørdag står forhåpentligvis en frisk storesøster på scenen i Bodø mens en like frisk lillesøster sitter i salen og følger med. Låten Tine skal synge er skrevet av Marte. Tine beskriver sangen på følgende måte:

— Det er en munter sang. Litt sånn glad-melankolsk og den har et fint høydepunkt. Om den har noen sjanse vet jeg ikke. Selv er vi i alle fall veldig fornøyde og synes vi har laget et bra arrangement.

- Hva skal du ha på deg?

— En latterlig dyr kjole som NRK sin stylist kjøpte i New York. Jeg har hørt at det er den dyreste kjolen i lørdagens konkurranse. Dessuten er den veldig tettsittende, så magen synes godt, sier Tine og klapper seg på en stadig voksende mage.

I mai blir hun nemlig mamma for første gang samtidig som planen er å slippe debutalbumet til trioen Wulff.

— Jeg ligger ti år etter skjema og gjør derfor alt på en gang, sier Tine og ler.

ELEVENE HEIER

Til daglig jobber hun som faglærer i musikk ved Vågsbygd videregående skole. Elevene hennes gleder seg storveis til læreren skal på tv.

— Vi skal samle hele klassen og stemme på deg, lover Marte Marum.

— Jeg tror Tine kommer videre. Hun synger bra og er livlig på scenen, spår Susanne Vik.

Hovedpersonen selv er mer måteholden:

— For meg er det helt vilt å være med på dette. Jeg er ikke noe kjent ansikt, og forventer ikke å gå videre, men jeg gleder meg i alle fall til å være med på sirkuset!