Etter 20 år med Nine Inch Nails stopper Trent Reznor turnebussen, og konsertene i Chicago, New York og Los Angeles i år, blir de siste, skriver eyeweekly.com.

– Hadde noe å si

– Jeg startet med dette fordi jeg følte jeg hadde noe å si. Det var ikke for å bli rik eller berømt. Men i miljøet nå dytter folk meg framover. det er slik «Ok. Du har tjent en del penger. La oss tjene mer penger.» Og penger tjener på på turnering, sier Trent Reznor, grunnlegger, vokalist, låtskriver og eneste offisielle medlem av NIN til Blabbermouth.com.

Reznor sier NIN vil fortsette å lage låter, men at han vil bort fra grådighetskulturen i musikkindustrien.

– Som en 44 år gammel mann kjenner jeg at det er ikke dette jeg vil bruke hele tiden min på. Jeg sier ikke at jeg ikke liker å spille live, men jeg trenger ikke gjøre det et helt år, og leve det samme livet dag etter dag.

Vil være kreativ

Reznor er mer interessert i den kreative delen av musikklivet enn i det han kaller pengemaskinlivet.

– Jeg ville kunne bruke tiden min mye bedre om jeg jobbet med noe kreativt framfor å sitte på en turnébuss bare fordi det er en pengemaskin, utdyper han.

NIN har solgt omkring 20 millioner plater, og Reznor er redd hele prosjektet skal bli en plikt.

– Jeg vil ikke at NIN skal bli et slags ansvar. Eller, det er det jo forsåvidt. Det er faktisk hele livet mitt. Men jeg vil ikke at det skal bli en jobb eller en forpliktelse som straffer meg.

– For komfertabelt

– NIN er ikke tom for ideer. Men det begynner å føles komfertabelt nå, og jeg trenger å kaste meg uti noe som føles ukomfertabelt og risikabelt, og se hvordan det går, forklarer Reznor.