VALLE: Grunnet dårlig vær måtte stevnet flyttes fra det idylliske Tveitetunet i Valle til Hylestad soknehus på Rysstad. Likevel koste folk seg. Det gjorde godt for Lillebjørn Nilsen, datter Siri, basist Terje Venås og musiker Egil Claussen ”å gå i hi” i går også.

— Lillebjørn var svært fornøyd. Han sa han hadde frosset mye i sommer, sa kultursjef Torunn Charlotte Lund til Fædrelandsvennen før konserten begynte i et fullsatt soknehus.

Lillebjørn Nilsens datter Siri og medmusikant Egil Claussen startet konserten. Det ble et hyggelig møte med en sanger og musiker som vi garantert vil høre mye fra i fremtiden.

Da Lillebjørn Nilsen og bassist Terje Venås entret scenen, fikk publikum det de ville høre: De kjente og kjære visene som mange av oss har hørt i over 40 år og som også de yngre har forhold til gjennom musikkundervisning i barnehager og skoler.

”Danse, ikke gråte nå”, ”Alexander Kiellands Plass”, ”Crescendo i gågata”, ”Tanta til Beate” – det ble den reneste ønskekonserten der publikum ikke behøvde å be om en eneste sang. Sangene bare fosset fram, og publikum sang med. Under Pete Seegers kjente fredssang ”We shall overcome”, husket nok mange en tid med nei til atomvåpen-merker og demonstrasjonsmarjer mot Vietnam-krig og andre kiger.

Som seg hør og bør når Lillebjørn Nilsen opptrer i Valle, ble konserten avsluttet med visa om jenta på ”Valle auto og bensin.” Her var også Lillebjørn Nilsens kjenning og kollega gjennom 30 år, Kirsten Bråten Berg med og sullet til visa som valldølene er blitt så stolte av.

KOSTE SEG: Folk koste seg under Lillebjørn Nilsens konsert i Valle søndag. Valle-ordfører Bjørgulv Sverdrup Lund (tv) har kastet jakka , hans kone og og kultursjef Torunn Charlotte og Kirsten Bråten Berg sang med. I i sort kjole er Lillebjørns datter Siri og ved veggen sitter leder i Setesdal Spelemannslag, Torleiv Løyland. FOTO: JOHS. BJØRKELI Foto: Johs. Bjørkeli