Allerede i september vil både norske og svenske tv-seere få sjansen til å se suksessprogrammet «Skavlan» på fredagskveldene. Ifølge en pressemelding fra NRK blir dette en samproduksjon mellom SVT og NRK og samlet kan seertallene komme opp i 13,8 millioner.

Gull

Skavlan har vært ute av NRKs Gullrekke i en periode, men gjennom samarbeidet med SVT er han tilbake i manesjen også i hjemlandet. De to kanalene har aldri tidligere samarbeidet om et slikt prosjekt.

– Et bra talkshow handler først og fremst om hvor interessante gjester og historier som er med. Derfor kjennes det helt fantastisk for meg og redaksjonen å kunne utvide våre jaktmarker til to land, melder Skavlan.

Skavlans pressekarriere startet i Morgenbladet i 1987 og han har siden jobbet i både Aftenposten og Dagbladet før han endte opp i NRK i 1996. Comeback

Norske og svenske seere vil imidlertid ikke få nøyaktig det samme programmet servert. Det skal klippes sammen en unik svensk og en unik norsk versjon av programmet, men det sendes samme kveld i begge land.

– Fredrik Skavlan har en solid plattform både i Norge og Sverige, og vi gleder oss til å se hvordan en slik samproduksjon vil fungere, sier mediedirektør Annika Bjørnstad.

24 sendinger står på programmet.

Norsk

Allerede i februar ble det spekulert i om fredagskongen var på vei tilbake til norske skjermer. Redaksjonssjef i NRKs underholdningsavdeling, Charlo Halvorsen, uttalte da til nrk.no at de satset på et comeback fra Skavland.

– Ingenting er sikkert enda. Vi har mange baller i lufta, og jeg kan bekrefte at Fredrik Skavlan er en av dem, uttalte han.

Nå er det altså bekreftet, og Skavlan gleder seg.

– Jeg ble jo ekstra glad for at såpass mange nordmenn fulgte reprisen rundt midnatt av det helsvenske «Skavlan», og da føltes det riktig å følge opp med en norskere utgave. Kall det gjerne hjemlengsel, melder han.

Anne Grosvold overtok etter Fredrik Skavlan høsten 2007, men har ikke nådd de samme seertallene som sin mannlige kollega kunne skilte med. Skavlans «Først og sist» hadde sin første sending i 1998 og programmet samlet rundt en million seere hver fredag.