Larsen starter sin norgesturné på Røed gård i Moss i dag, onsdag, men mange norske byer står for tur etter dette. Billettsalget går strålende, og den planlagte konserten i Bergen 15. august er allerede utsolgt. I en pressemelding opplyser bookingansvarlig Jan Sollien i JS Artist at kapasiteten i Bergen ble utvidet fra 5.000 til 6.000 men at også de ekstra tusen billettene ble revet bort.

Stavanger

Dagen før konserten i Bergen spiller han på Viste utenfor Stavanger, og også der går billettsalget strykende forteller Per Vervik i Stavanger Artistbyrå.

–Vi nærmer oss 5.000 solgte billetter. Det er plass til 6.000, forteller Vervik.

Oslo

Også fans i hovedstaden får sjansen til å se den gamle dansken. I Oslo har man liksågodt ryddet plass på Youngstorget 13. august. Foreløpig legges det ut 4.000 billetter til konserten.

– Vi gleder oss stort til konsertene med Kim Larsen, og kanskje litt ekstra til arrangementet på Youngstorget. Selv om det er Øyafestival samme dag så har vi stor tro på at vi klarer å lage en skikkelig folkefest også midt i Oslo sentrum, melder Sollien i en pressemelding.

Presseansvarlig Jørgen Prangerød i Øyafestivalen er ikke bekymret for konkurransen.

– Nei, vi har svært få billetter igjen til denne dagen, så vi ser ikke dette som noe problem. Dersom jeg skal gjette, vil jeg tro at de to arrangementene appellerer til litt ulike publikum, slik at det ene neppe virker forstyrrende på det andre, forteller han.

Fornøyd

Vervik i Stavanger Artistbyrå hentet dansken til Stavanger i 2007, og også den gangen ble billettene revet bort.

– Da han var her for noen år siden oppdaget han at han hadde veldig mange trofaste fans i Norge, forteller Vervik.

Sony Music har i passende tid før turneen sendt ut et nytt samlealbum fra Larsens gamle band Gasolin, og «Masser av succes: Greatest Hits & Greatest Hits Live» ligger denne uken på sjuendeplass på Norges offisielle albumliste etter å ha debutert på tolvteplass i forrige uke.

Fantastisk

Selv er Larsen mildt forundret over at folk fortsatt kommer for å se ham.

– Jeg synes det er fantastisk å spille konserter i det hele tatt, så derfor er jeg også glad for at det lar seg gjøre å kjøre rundt og spille for glade nordmenn. Egentlig er det jo utrolig at det stadig vekk kommer folk og hører meg etter 30 år. Jeg kan jo bare tre akkorder, opplyser han via en pressemelding.

Som vanlig benytter han anledningen til å kjefte litt på norsk alkoholpolitikk.

– Men når vi snakker om Norge så synes jeg det er underlig at folk i et land som kaller seg demokratisk vil finne seg i en så restriktiv røyke— og alkoholpolitikk, melder han, og legger til at han derfor synes det er stas å spille under åpen himmel sånn at « folk kan ryge, drikke og hygge sig som de vil».

Larsen har også kjempet innbitt mot innføringen av røykerestriksjoner i hjemlandet, og da han i oktober i fjor spilte på Arena Nord i Fredrikshavn fikk han dispensasjon. Begrunnelsen var at røyking er en del av Larsens kunstneriske uttrykk.

Her spiller han i sommer:

Verdens Ende (Tjøme) 9. juli

Wrightegaarden (Langesund) 10. juli

Arendal (Canal Street) 11. juli

Oslo (Youngstorget) 13. august

Stavanger (Viste) 14. august

Bergen 15. august