– Jeg hadde svineinfluensa, men det var akkurat som vanlig influensa som jeg har hatt før. Jeg hadde vondt i halsen og måtte holde meg i senga ei stund, forklarer Rupert Grint, som spiller Harry Potters beste venn Ronny Wiltersen i «Harry Potter»-filmene.

Skremmende

Grint var mandag i London for å promotere «Harry Potter og halvblodsprinsen» som har premiere i Norge fredag 17. juli. Under pressekonferansen ble han spurt om rapportene om helsen hans i avisene var overdrevet, noe den unge skuespilleren bekreftet.

– Men ja, det var ganske skremmende å oppdage at jeg hadde svineinfluensa. Og alt som ble skrevet i pressen... Jeg holdt jo ikke på å dø eller noe, sier han lattermildt.

– Ærlig talt så gikk det veldig greit. Det var bare litt vondt i halsen.

7400 mennesker i Storbritannia er bekreftet smittet og fem mennesker har dødd av viruset.

Friskmeldt

Grint er nå friskmeldt, men han måtte holde seg vekke fra den pågående innspillingen av den sjuende filmen: «Harry Potter og dødstalismanene» inntil det var slått fast at han ikke lenger var smittefarlig, meldte hans talsperson lørdag. Og det kan ha vært greit, særlig med tanke på nærkontakten han har med Emma Watson (Hermine Grang) i den kommende filmen.

Vil fortsette med film

Grint ble også spurt om hva han ser for seg etter Potter-serien er ferdig innspilt.

– Jeg har lyst å fortsette å være skuespiller, hvis jeg kan. Vi spiller inn «Dødstalismanene» nå og man merker at det begynner å nærme seg slutten. Og man må vel begynne å tenke på sånt nå, smiler han.

Grint har klart å presse inn andre filmprosjekter ved siden av Potter-filmene, og har blant annet spilt inn actionkomedien «Wild target» der han spiller mot Emily Blunt og Bill Nighy.

Foto: EPA/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix