HOVE: — Dersom folk ikke liker musikken vår så er det helt greit, og dersom de liker den er det også helt greit, sier Gray.

Slipknot er et amerikansk heavy metal-band fra Iowa som ble stiftet i 1995. I 1996 kom deres første musikkalbum ut. Det fikk navnet «Mate.Feed.Kill.Repeat», opplaget var på kun 1000 eksemplarer.

Fornøyd

Albumet «Slipknot» som kom ut i 1999 solgte til platina i løpet av kort tid. Q Magazine kåret også albumet til et av de 50 tyngste album gjennom tidene.

Etter dette suksessalbumet mener mange at bandet har gått over til å bli mer melodiøse og at vokalen er blitt mer tradisjonell.

— Jeg er fornøyd med musikken som vi spiller nå. Mange sier at vi har forandret oss litt gjennom årene, men sannheten er at mange av de sangene som vi spiller nå ble skrevet for 15-20 år siden, forteller Gray.

Stemmer

Han sier at de ni medlemmene i bandet som regel er enige om hvilken retning de skal ta, men at det som i alle «familier» kan oppstå uenigheter og krangler.

— Da stemmer vi rett og slett over det, og så retter man seg etter flertallet. Men det sjeldent at det går så langt at vi er nødt til å gjøre det, sier han.

Slipknot:

  • Er et amerikansk heavy metal-band fra Des Moines, Iowa,

  • Består av følgende ni medlemmer: Sid Wilson, Joey Jordison, Paul Gray, Chris Fehn, James Root, Craig Jones, Shawn Crahan, Mick Thompson og Corey Taylor.

  • Bandet har gitt ut fem album.