KRISTIANSAND: Det blir en herlig blanding av både harde og søte toner når de rogalandske hardrockerne i Skambankt teamer opp med våre lokale Urørt-favoritter på Kick i kveld.

Foto: SCANPIX

Gleder seg til Honningbarna

De unge talentene i Honningbarna fra Kristiansand vant nylig Cultivas idéstipend og ble 400 000 kroner rikere. I sommer spilte bandet på flere festivaler og torsdag kveld er de valgt ut som support for Skambankt på Kick.

— Vi gleder oss masse til å se Honningbarna live. Vi har hørt så utrolig mye positivt om dem, så det blir spennende, sier vokalist og gitarist i Skambankt, Terje Winterstø Røthing.

Han lover at konsertopplevelsen med de to bandene blir «en eneste stor energibombe fra ende til annen».

Begge band spiller både i Kristiansand torsdag og på Blue Box i Grimstad på lørdag.

(Se mer under videoen)

Hektisk turnéliv

Sammen med bandkollegene Hans Egil Løe (gitar) Tollak Friestad (bass) og Børge Henriksen (trommer) har Terje Winterstø Røthing i Skambankt et stramt konsertprogram med gjennomsnittlig tre konserter i uka. Sånn har de holdt det gående siden i sommer.

6. september i år gav Skambankt ut sin fjerde plate, «Søvnløs» og har etter det vært på turné. Med unntak av noen pustepauser med søndagsmiddager hjemme på Jæren, er det fullt kjør. Men ifølge vokalisten klarer de å holde energien oppe.

— Vi har aldri vært bedre enn vi er nå og aldri fått så god respons fra publikum, så ting peker rett vei for oss om dagen. Vi prøver alltid å være så bra vi bare kan, og hver konsert inneholder både nye og eldre låter, sier Røthing, som også er kjent som gitarist i bandet Kaizer’s Orchestra.

Produktive

Skambankt så for første gang dagens lys i 1994, men platedebuterte ikke før ti år senere. Etter det har det gått slag i slag for rogalendingene, som sverger til morsmålet når de skriver låter.

Bandet har tidligere gjestet Kristiansand i forbindelse med Quartfestivalen, og har turnert både i Norge og Danmark. De platedebuterte med et selvtitulert album i 2004. I 2007 gav de ut plate nummer to, «Eliksir» og i 2009 kom tredjeplata «Hardt Regn».