Kulturprofil tiltalt for åtte voldtekter

En mann i 40-årene er tiltalt for flere voldtekter og for seksuell omgang med en person under 16 år, ifølge Nettavisen. Mannen nekter straffskyld.

Publisert:

En mannlig kulturprofil er i Oslo tingrett tiltalt for åtte voldtekter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
  • Torbjørn Witzøe
Denne artikkelen er over ett år gammel

Nettavisen får opplyst at det er tatt ut tiltale for voldtekt samt ett tilfelle av seksuell omgang med en person under 16 år. Mannen ble i desember siktet for voldtekter av 13 kvinner, men er nå tiltalt for åtte voldtekter.

I tiltalen skal være i alt ni fornærmede jenter og kvinner. Fire anklager er dermed henlagt, påpeker mannens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre.

Hun sier at saken fortsatt er under etterforskning.

– Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, han kjenner seg ikke igjen i anklagene slik de er blitt fremsatt, og synes det er vanskelig å forstå at det er tatt ut tiltale før etterforskningen er ferdig, sier Myhre.

Mannen er tidligere omtalt som «kulturtopp» og har hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet.

Skjedd over flere år

Den første anmeldelsen kom i 2015, og flere av sakene skal strekke seg flere år bakover i tid. Forholdene i tiltalene er ifølge statsadvokat Trude Antonsen begått i perioden 2005–2014.

Voldtekt på festival

Ifølge VG som siterer tiltalen, skal en av voldtektene ha skjedd på en festival, der mannen arbeidet. De andre voldtektene skal ha skjedd hjemme hos mannen, i en leilighet i Oslo og på forskjellige hoteller.

Det er ikke fastsatt tidspunkt for hovedforhandling.

– Tiltalebeslutningen er sendt tingretten for berammelse i dag. Vi kommenterer ikke saken før den er bekreftet forkynt for tiltalte, skriver statsadvokat Trude Antonsen i en epost til NTB onsdag.

Sju bistandsadvokater

Det er oppnevnt sju bistandsadvokater til de fornærmede. Bistandsadvokatene er Anne Kristine Bohinen, Thomas Benestad, Camilla Hunn, Marte Svarstad Brodkorp, Trine Beate Omland, Cathrine Grøndahl og Ellen Eikeseth Mjøs.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Voldtekt
  2. Seksualforbrytelser
  3. Krim