KRISTIANSAND: – Jeg skal fortelle alt om trender – fra livsstil til design og mote. Jeg kan garantere at det blir inspirerende, lover dansken.

Mads Arlien-Søborg er Danmarks ledende trendforsker og livsstilsekspert og har gjennom mange år jobbet med mote, livsstil og design.

Nå kommer han for første gang til Sørlandet i anledning Abito Trendaften, som arrangeres for tredje gang i Q42. Der skal han, ifølge seg selv, gå innom det meste som er trendy.

Mads Arlien-Søborg er en av Danmarks ledende trendforsker og livsstilsekspert. Han har gjennom mange år jobbet med mote, livsstil og design. Foto: privat

Tror «new nordic» er på vei ut

Arlien-Søborg har vært programleder for flere livsstilsprogrammer på TV, blant annet sitt eget program «Vilde Hoteller» hvor han besøkte et landskapshotell i Valldal i Norge.

Dansken, som vet det meste om tidens trender og tendenser, røper at «retro nostalgia», «new decor» og «colonial glamour» er hans topp tre interiørtrender kommende år. Stilen «new nordic» tror han derimot er på vei ut. Men hvilken trend hater han?

– Jeg hater ikke trender, men elsker dem heller ikke. I mitt arbeid handler det om å forholde seg objektivt til arbeidet med trender, ellers vil jeg ikke virke troverdig, sier han.

– Mange bruker deg som inspirasjon, men hvor henter du selv inspirasjon?

– Det er en hemmelighet! Nei da, jeg bare tuller. I virkeligheten er jeg ikke så opptatt av trender, men mer hvordan og hvorfor de oppstår. Jeg ser derfor på de store utviklingene i samfunnet og i vår livsstil, for alle trender har sitt utspring i en større kontekst.

I fjor høst vant Olivia Angeline Fiskebeck (avbildet) Norges mest inspirerende instagrammer. Denne gang skal Sørlandets mest inspirerende instagrammer kåres. Foto: Jacob Buchard

Kåring av Sørlandets mest inspirerende instagrammer

Helene Abusdal, leder for Fædrelandsvennen Event som står bak arrangementet, tror gjestene kan glede seg til Arlien-Søborg står på scenen.

– Vi er veldig spente på å høre han. Mads Arlien-Søborg er et kjent navn i Danmark, og PEJ-gruppa, som vi har booket han gjennom, er veldig anerkjente innenfor interiør og trender. Så har vi hørt mye bra om ham etter vi booket ham også, sier Abusdal.

Den danske trendeksperten er ikke den eneste som kommer til Kristiansand denne kvelden.

Abusdal lover et innholdsrikt program, med både foredrag og underholdning.

– 16 år gamle Lila Abrahamsen fra Lyngdal, som ble hyllet av Ellen DeGeneres som 11-åring, skal synge.

I tillegg vil Sørlandets mest inspirerende instagrammer kåres på trendaften torsdag.