Utgivelsen, som blir den første samleplaten med gruppen siden 2000, spenner over Secret Gardens utgivelser fra 2001 til i dag. Plateselskapet lover gjenhør med «Nocturne», «Song From A Secret Garden» og «You Raise Me Up» i nye versjoner, og slapp en forsmak på sistnevnte uken som var – med Johnny Logan på vokal.

Dermed «vinner» Secret Garden til slutt over Universal Music.

Den ikoniske sangen ble skrevet av Rolf Løvland til albumet «Once In A Red Moon» (2001), og opprinnelig kalt «Silent Story».

Johnny Logan anno tidlig 2000-tall - da han sang inn vokalen til "You Raise Me Up", men ble droppet til fordel for Brian Kennedy. Nå slipper 2001-innspillingen endelig ut på Secret Gardens nye samleplate. Foto: NTB Scanpix

Duoen innså at den trengte ord, som irske Brendan Graham skrev. Han kom også opp med tittelen «You Raise Me Up», ifølge Løvlands selvbiografi fra 2016.

Selv ønsket Secret Garden at Johnny Logan skulle synge – og en versjon ble innspilt. Men plateselskapet Universal nektet dem å bruke Logan på grunn av Eurovision-koblingen. I stedet sang Brian Kennedy den på platen.

Rolf Løvland gjemte på opptaket, og sier i en uttalelse at han har «ventet på den perfekte anledning til å hente låten frem igjen».

Ifølge pressemeldingen er «You Raise Me Up» gjort i over tusen versjoner og på 40 språk. Salget av ulike coverversjoner skal være oppe i 100 millioner, og er sunget av blant andre Josh Groban og Westlife.