KRISTIANSAND: Alle Peter Jacksons tre "Ringenes Herre"-filmer har blitt kinosuksesser, og filmene har til sammen vunnet hele 17 Oscar-statuetter.

I 2012 kommer den første av to Hobbiten-filmer, basert på J.R.R. Tolkiens bok "Hobbiten", som er forløperen til "Ringenes Herre". Trolig er "Hobbiten: En uventet reise" den mest etterlengtede filmen som kommer i 2012. 12. desember er det klart for premiere, men i videoen over kan du se en smakebit fra filmen.

I filmen møter vi en ung Bilbo Baggins (Martin Freeman), som legger ut på en strabasiøs reise sammen med 13 dverger for å gjenerobre deres rike fra dragen Smaug.

Det blir også gjensyn med en rekke kjente fjes fra "Ringenes Herre"-filmene.

plajqep1.jpg

Spider-man3. juli er en annen gammel kjenning tilbake på kinolerretene. De tre første Spider-man-filmene har vært populære i hele verden, og i sommer kommer den fjerde filmen, "The Amazing Spider-man".

Nå har Andrew Garfiel tatt over hovedrollen fra Tobey Maguire, og i denne filmen er handlingen lagt tilbake til da Peter Parker oppdagde sine Spider-man-evner.

Se traileren her

rolhcea2.jpg

Ny istidDagen etter Spider-Man er det klar for den fjerde Istid-filmen, "Istid 4 – Kontinenter på avveie".

Denne gangen møter Sid, Manfred, Diego og Scrat både pirater og andre skapninger fra sjøen. Og det gjør de i 3D.

Se traileren her

resources_content_thumbnails_2012-01_1326099621017825000-iPad_1400kbit_96_640x480_18857_5_splash.jpg

Batman25. juli er det klart for avslutningen av Christopher Nolans Batman-trilogi. "The Dark Knight Rises" er også en film mange gleder seg til.

Christian Bale spiller den flaggermuskledte superhelten Bruce Wayne, som har blitt eldre siden sist.

Se traileren her

kbyqucg10.jpg

Kon TikiAv norske filmer som kommer i 2012, stilles det uten tvil størst forventninger til "Kon Tiki".

Regissørene bak "Max Manus" står bak storfilmen om Thor Heyerdahls farefylte ekspedisjon over Stillehavet. Pål Sverre Valheim Hagen og Agnes Kittelsen spiller Thor og Liv Heyerdahl. Filmen har premiere 24. august.

Se traileren her