KRISTIANSAND: Fredag i forrige uke gikk russiske Kristina Mkhitaryan til topps i Dronning Sonja Musikkonkurranse, da finalen fant sted på Den Norske Opera i Oslo. Torsdag blir det prisvinnerkonsert i Kilden, der vinneren og norske Hamida Maryam Kristoffersen opptrer sammen med Kristiansand Symfoniorkester (KSO).

— Jeg var inne og hørte på finalen. Russiske Mkhitaryan er en drivende solist med en flott røst, og norske Kristoffersen synger også utrolig fint. Det blir en flott konsert, med det beste fra operaverden på programmet, sier KSO-direktør Stefan Sköld.

Kristoffersen ble tildelt Ingrid Bjoners stipend som beste norske deltaker, samt pris for beste fremføring av norsk musikk. I tillegg til torsdagens konsert, vil også prisvinnerne få tilbud om engasjement med KSO i løpet av sesongen 2014–15.

ANDRE KONSERT: Konserten blir Giordano Bellincampis andre i Kilden. Den nye KSO-dirigenten fikk sin debut i slutten av april. Foto: Sondre Steen Holvik

— Det er flott at vi er med i denne konkurransen, som har utviklet seg til å bli en av verdens mest berømte musikkonkurranser, sier Sköld.- Vinnerne ble klare fredag, og det er mye logistikk på kort tid. Men denne konkurransen betyr mye for oss, og hele ledelsen for konkurransen kommer til konserten, legger den svenske direktøren til.

H. M. Dronning Sonja kommer dessverre ikke til konserten i Kilden.