ÅSERAL: Lenge handlet det om mangfold på Eikerapen lørdag. Visesang på Låven, blues i Teltet, og trekkspill på sletta. Men så kom countryen. Og det blir ikke mer country enn amerikanske Wendel Adkins & the Waylors, et av trekkplastrene til årets festival.

Se bildeserie av Eikerapen fra lufta

The Waylors er bandet til den avdøde countrystjernen Waylon Jennings, og sammen med Adkins hyller de sin tidligere sjef ved å spille låtene hans rundt i verden.

— Vi gjør dette showet fordi både bandet og jeg elsker Waylon og hans musikk. Vi ønsker at dere alle skal huske ham. Han var helt spesiell, sa Adkins til Eikerapens hjemmeside før festivalen.

Like før Vestlandsfanden gikk på hovedscenen klokka 23 var det anslagsvis et par tusen mennesker på området. I år har festivalen utvidet fra to til tre lørdagskonserter på hver scene. Dette virket å være en suksess, da de fleste konsertene var godt besøkt.

Tidligere på kvelden spilte Bjørn Berge i Teltet. Aasland Bros. og Hey Tonight! spilte coverlåter på Låven etter at Jonas Alaska hadde holdt en minneverdig konsert tidligere på kvelden.

I morgen avsluttes Eikerapen med irske Andrea Rice, som gjør en konsert i Eplehagen på Minne kultursenter.