ARENDAL: På mandag starter innspillingen av kortfilmen Gamle Venner på Hove Camping der selveste Fritz Wepper, også kjent som Harry Klein fra Derrick, spiller hovedrollen.

— Det er snart to år siden vi begynte å jobbe med å få Wepper til denne rollen. I forrige uke møtte vi han i München og sikret avtalen. Han kommer til Arendal søndag 14. juli og skal delta i innspillingen frem til 18. juli, står det i pressemeldingen.

På samme måte som Horst Tappert har også Fritz Wepper ofte vært i Norge tidligere, der han blant annet aktivt har tatt del i elgjakten.

Flere kjente skuespillere

I tillegg til Fritz Wepper har de også sikret seg Ingar Helge Gimle, som mottok Heddaprisen i mai for beste sceneprestasjoner i 2013, og Knut Walle, kjent fra mange norske film og teaterroller opp gjennom årene - nå bosatt i Kristiansand.

— Med andre ord har vi sikret oss et A-lag av erfarne og kjente skuespillere, står det.

Filmen handler om to eldre menn som kommer opp fra Tyskland 45 år etter krigen for å besøke gamle tomter og lete etter en nedgravd hemmelighet. Filmen er støttet av Sørnorsk Filmsenter, Norsk Filminstitutt, Aust-Agder Fylkeskommune og Arendal kommune. Manus og regi er ved Sverre Ferd og Svein Tallaksen i Media Service er produsent.