KRISTIANSAND: — Jeg har hodet fullt av Sabeltann, og våkner om natta og synger Sabeltann-sanger. Dette er kjempegøy, sier Janne Formoe, få dager før premieren på "Kaptein Sabeltanns sjørøverfest" på Chat Noir. Denne uka gjøres de siste, hektiske forberedelsene til et show hvor Janne og Terje Formoe er sammen på scenen igjen for første gang på tolv år. Sistnevnte la opp i rollen som Kaptein Sabeltann i 1999, men kom tilbake i 2010.

GREVEN AV GRAL: i Håvard Bakkes skikkelse. Foto: Jim Rune Bjorvand

I Oslo får han med seg datteren Janne Formoe, samt skuespillere som Håvard Bakke, Siw Anita Andersen og Tor Sigbjørnsen. Bjørn Sæter har ansvar for regi, mens Helén Vikstvedt er med som koreograf.Opprinnelig var 15 forestillinger satt opp, og disse ble raskt utsolgt. Det halvannen time lange showet har premiere på torsdag.

Snart utsolgt

— Nå er det klart at det blir 30 forestillinger, og vi har solgt 15.000 billetter. Det er 2000 igjen til forestillinger som er mot slutten av serien, sier Terje Formoe.

HEKS: Siw Anita Andersen spiller heksen Miriam. Foto: Jim Rune Bjorvand

Terje Formoe ønsker å etablere en ny tradisjon med ett årlig vintershow i tillegg til sommershowene.

— Det er litt for tidlig å si hvordan det går, men jeg har lyst til å gjøre dette flere ganger, sier Formoe. Han utelukker heller ikke at denne typen show kan bli vist flere steder i landet.

— Vi vil møte publikum der de er. Jeg er veldig fornøyd med å ha valgt Chat Noir som scene. Den er veldig intim med 588 plasser, og gir et annet format enn det vi er vant til, sier Terje Formoe.

Ikke Sunniva

Showet på Chat Noir blir ikke en musical slik vi pleier å se dem i Kjuttavika, men et show med fokus på musikken. Det hentes sanger fra hele Sabeltann-katalogen. Formoe skal selv spille rollen som Kaptein Sabeltann i showet, og datteren Janne Formoe er altså med igjen for første gang på tolv år.

— Jeg har hatt mange roller i Sabeltann opp gjennom årene, og har hatt mye gøy. I dette stykket spiller jeg ei jente som drømmer om å bli sjørøver. Det er ikke Sunniva, selv om det nok er elementer av henne i figuren, sier Janne Formoe.

SAMSPILL: Janne og Terje Formoe øver på Chat Noir foran torsdagens premiere. Foto: Jim Rune Bjorvand