HYGGELIG: Stemningen var god og været fint da den norske duoen DJ Broiler sto på scenen. Foto: Mats Johannesen
FORRYKENDE: Det tok bokstavlig talt fyr da svensk/greske Steve Angello startet sitt show. Foto: Mats Johannesen
MORET SEG: Studentene Ash Bhasin (21) (til v.)  fra London og Nathan MacLean (19) fra Cayman Island storkoste seg på Odderøya Live. Foto: Mats Johannesen
ORDEN: Like etter festivalstart var det harmoni i ølhallen, og Terje Dalen og Merete Gresslien slapp å stå i kø for å få noe å drikke. Foto: Mats Johannesen
KAOS: Ved 23-tiden ble det kaos i Idrettshallen og køene ble uhåndterlige. Ølsalget måtte stenge en periode for å roe gemyttene. Foto: Mats Johannesen

KRISTIANSAND: Samtlige billetter ble utsolgt, og 8000 mennesker fant veien til Bendiksbukta for å oppleve de spektakulære sceneshowene til houseartister som Steve Angello og David Guetta.

Etter en idyllisk start med sol, sommer, grønne plener og relativt få mennesker ved festivalstart klokken 16, tok festen av ved 20-tiden parallelt med en kvalitetsmessig stigning i programmet.

Lyd, lys og pyrotekniske effekter tiltok i styrke, den elektroniske dansemusikken pumpet gjennom lufta, og skapte Kristiansands hittil største raveparty på plenen.

Men da festen ved 23-tiden var på sitt mest intense, oppsto det fullstendig kaos i Idrettshallen som var omgjort til et gigantisk ølutsalg. Det oppsto trengsel, panikk og aggresjon, politiet grep inn, og kranene ble stengt.

— Politifolkene var leid inn av oss, så det var vi som stengte salget, presiserer festivalsjef Trond Åge Nyhus.

132 vakter

I tillegg til politi, hadde han 132 vakter til å passe på publikum og over 50 som jobbet med ølserveringen.

Ølsalget var stengt i nærmere en halv time mens vaktene roet gemyttene og forsøkte å skape orden i lokalet.

Nyhus mener det var pausen som oppsto mellom Steve Angello og David Guetta som skapte kaoset:— Før det hadde det ikke vært noen pauser, og nå skulle alle kjøpe øl samtidig. I tillegg kom det masse folk som fram til da hadde sittet på Fiskebrygga, og det skapte enda mer trengsel, mener han.

Braker løs igjen

Odderøya Live er i år i to deler. Og når festen braker løs igjen torsdag og fredag med artister som Kim Larsen, Morten Abel, Bigbang og Dumdum Boys, og mener Nyhus de skal ha kontroll:

— Lørdagens publikum var et vi ikke har vært så vant til, og var nok noe yngre enn det vi har hatt før. Torsdag og fredag blir det mer tradisjonelle konserter og et voksnere publikum. Men det er klart vi gjør noen justeringer med bemanning av portene inn til hallen, så vi skal unngå slike situasjoner.

— Har dere vurdert å innføre aldergrense og separate ølområder?

— Nei, vi har skjenkevakter, og har aldri hatt separate områder før. Vi har heller ikke hatt sånne problemer tidligere, heller ikke da det var 8000 som hørte Roxette i fjor, sier festivalsjefen.

Fornøyde artister

Lørdagens publikum var til dels overstadig beruset, både politi og ambulansepersonell måtte ta hånd om en rekke personer som ikke kunne ta vare på seg selv. I tillegg ble mange bortvist.

Med unntak av ølbråket, er festivalsjefen svært fornøyd med første del av Odderøya Live:

— Det er kjedelig når sånt oppstår, men ellers funket alt. Til og med været var på vår side, og artistene var sinnssykt fornøyd med stemningen og publikums respons, sier Nyhus.