KRISTIANSAND: — The Streets trakk seg i 11. time. Litt irriterende siden man ikke jobber med andre når man har en slik artist så godt som bekreftet, sier Toffen Gunnufsen til fvn.no.

Etter at Kelis for andre gang trakk seg fra Quart forrige helg, har Quart-generalen jobbet intenst med å skaffe en erstatter til å synge i Hallen etter Sway og Leela James på festivalens første dag. Det har vist seg å være svært vanskelig å få noen artister som passer til sjangeren - og som ikke trekker seg.

En rekke alternativer

— Vi har vel vært gjennom 15 alternativer til Kelis. For å finne soul og hiphop må vi helst til USA for å finne noen. Men logistikkmessig har det vært svært vanskelig å få noen over fra USA. Flyene er dyre, dessuten er alle flyene til Kristiansand fullbooket, sier Toffen, og legger til:

— Et annet problem er at konserten går 4. juli. Da vil helst amerikanerne feste.

Når valget falt på Devin the Dude var det fordi han kunne tilby en pakke sammen med en annen artist. Hvem nummer to er, vil ikke Toffen ut med foreløpig. Fortsatt er det problemer med å få vedkommende til Kristiansand med fly.

— Vi prøver nå å lage en pakke. På tirsdagen er det stort sett rock'n'roll, så vi vil tilby en pakke til dem som liker noe mer urbant, er alt Toffen vil si.

- En legende

Quart-sjefen tror Devin the Dude kan bli et populært innslag på årets Quart.

— Han er jo en legende som ikke har vært i Norge før. For allmennheten er han nok ikke så veldig kjent, men når noen forsvinner ut så sent som en uke før festivalen er det vanskelig å få inn store navn.

«Duden» fra Houston kom med debutskiva «The Dude» allerede i 1998, men denne skal være så underground at den nesten er umulig å få tak i i dag. Mainstream-gjennombruddet kom i 2001 da han gjorde en legendarisk innsats på Dr. Dres singel «Fuck You». Ifølge Quarts nettside skal han også ha jobbet med en del ikke uvesentlige navn oppigjennom, blant annet The Roots, De La Soul, Xzibit og Nas.