Mandagskveld hadde fire norske programmer premiere eller sesongpremiere på TVNorge og TV3. «71 grader nord» sendes for niende gang og klarte å samle inn 402.000 seere, — det er den nestbeste sesongpremieren for realityprogrammet i historien.

Men selv om Norges vakreste eventyr gjorde det bra, var det komikertrioen Raske menn som virkelig tok størstedelen av mandagens tv-kake.

Lover godt for høsten

Hele 428.000 nysgjerrige ville få med seg premieren på moroprogrammet «Snabbgrabbar».

De høye tallene bidro til årets beste dag for TVNorge med en andel på 15,4 prosent.

Markedsandelen på «Snabbgrabbar» ble liggende på 39,3 prosent i aldersgruppen 12-44 år.

— Det er gledelig at debutantene «Snabbgrabbar» med Raske menn blir dagens mest sette tv-program på TVNorge. Dette lover godt for høsten, konstaterer programdirektør Eivind Landsverk i en pressemelding.

Klarer ikke overgangen til tv

Men høye seertall til tross, anmeldelsene for «Snabbgrabbar» har holdt seg midt på treet.

Mest negativ er Bergens Tidende som mener komiserien tilsvarer til terningkast tre med følgende kommentar:

— ...programmet er dessverre et bevis for at veien fra revyscenen til fjernsynsskjermen kan være lang – og tung.

Litt lenger sør, er Stavanger Aftenblads kritiker mer positiv og gir «Snabbgrabbar» en firer. Anmelderen mener Raske menn er tre skikkelig humortalenter, med mimikk, kroppsspråk og timing som sitter perfekt.

Lærer mer i hver episode

VG føyer seg oss med i firer-rekka og mener det er noe befriende respektløst over trioen, men savner en strammere regi på «Snabbgrabbar».

I et intervju med P4 tirsdagsformiddag var Raske menn på plass og uttalte at de var fornøyd med kritikkene de hadde fått.

— Dette er første gang vi lager tv, så vi må være litt ydmyke. Vi har lært utrolig mye fra episode til episode og blir nok enda varmere i trøya utover sesongen, fortalte guttene til Michael Andreassen i «Michael direkte».

God dag for TV3 også

Også i TV3 er det stor glede etter at «Motebildet» og «Top model» hadde premiere i går.

83.000 fikk med seg Kathrine Sørlands debut i motemagasinet, og det er den mest sette mandagen på TV3 i tidsrommet 20.00-20.30. Tidligere er det «Playboyjentene» som har fylt denne slotten.

«Top model» satte også rekord med 139.000 seere. Aldri tidligere har så mange fått med seg premieren på programmet, som er inne i sin femte sesong.

På det meste var 175.000 seere innom realityprogrammet.