KRISTIANSAND: — Jeg er veldig musikkinteressert. Veldig! sier den japanske kvinnen til fvn.no.

Machiko Hayashi kommer fra Kuwana City i Japan og har tilbrakt 16 timer i lufta for å komme til Kristiansand og Quart 2007. — Det var en lang tur, men det er verdt det, smiler hun.

- Bra Motorpsycho

For til tross for en lang tur til øsende regn er hun strålende fornøyd med festivalopplevelsen. Hun har sett blant andre Beastie Boys, Scissor Sisters, Svenska Akademien og The Ark, men i kveld er selve festivalhøydepunktet for Machiko. I kveld entrer nemlig favorittbandet scenen: The Good, The Bad and The Queen.

— Det gleder jeg meg veldig til, sier hun.

- Hva har vært best av konsertene til nå da?

— Noen snille menn fra Trondheim anbefalte meg å se Motorpsycho og det var kjempebra. Sangene var melodiøse og kule. Nå har jeg dessuten funnet en japansk fanside for Motorpsycho og meldt meg inn, sier hun.

Vil tilbake

Best med Quart mener hun likevel er beliggenheten.

— Her har man byliv og festival på samme sted. Jeg kan gå rundt til masse forskjellige scener på få minutter. Jeg synes virkelig at festivalen er kul. Jeg skal hjem å fortelle vennen mine om dette og håpe at de blir med meg neste gang, sier hun.

- Så du vil tilbake?

— Ja, selvsagt.

Machiko jobber til vanlig som kontordame hos mindre lokal bedrift i hjembyen. Lidenskapen er festivaler. Hun har tidligere vært på Roskilde, men liker Quart bedre.

- For dyrt i Norge

— Det eneste som er negativt med Norge, om jeg kan få lov til å si noe negativt, er at det er veldig dyrt her. Veldig, veldig dyrt. Alt fra hotellrom til mat, sier hun.

Fvn.no må love å sende et eksemplar av Fædrelandsvennens papiravis til Japan, slik at Machiko kan (om ikke lese) så i hvert fall se bildene av "The Good, The Bad and The Queen.