KRISTIANSAND: — Vi skal ha det gøy med instrumentene våre, sier Kjetil Grande.

Bluesgitaristen fra Kristiansand er en av mange som spiller på Cafe Generalen i sommer.

— Jeg kunne gjort det «som vanlig», og spilt trio sammen med Tittan (Kristian Folkvord) og Thomas (Pettersen), men så tenkte jeg vi kunne gjøre noe ekstra ut av det, sier Grande.

Da var Vidar Busk bare en telefon unna:

— Vi kjenner hverandre fra da han begynte å spille rundt omkring. I 1998 ble jeg med i Good Time Charlie og vi spilte gjerne på de samme stedene og festivalene. Dermed møttes vi ute over en øl og ble kompiser. Til Ravnedalen tar han også med seg han som er den beste, unge munnspilleren vi har i landet, nemlig Eirik Bergene (22), sier Grande begeistret.

Eks-fotballspiller

Bergene jobber for tida med sin egen solo-cd. Det var i jula 2000 han første gang plukket opp munnspillet, og snart bestemte han seg for å forlate en meget lovende karriere som fotballspiller. Bergene har rukket å spille med folk som Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Knut Reiersrud, Kid Andersen, Sven Zetterberg og Winta.

Nå er han fast medlem i bandet til den doble Spellemannsprisvinneren Vidar Busk. I fjor gav sistnevnte ut «Starfish» som var den tredje plata i hans kritikerroste USA-trilogi. Busk har for mange blitt en slags norsk Beck etter at han har gjort mange spennende musikalske valg og eksperimenter.

Skal ha det gøy

Dermed blir det en meget celeber kvintett som står på scenen i Ravnedalen 14. juli for å spille klassikere fra blues, rock og Jimi Hendrix.

Hovedpersonen Kjetil Grande spiller for tiden gitar fast både med Helene Bøksle og Marte Wulff. I tillegg holder han på å lage sin egen soloplate, foruten at han altså har en trio med den kristiansandske bass/tromme-kombinasjonen «Tittan» og Thomas Pettersen. Sistnevnte spiller forresten i King Midas, mens «Tittan» Folkvord er fast i bandet til Kurt Nilsen. Og både Folkvord, Pettersen og Grande spiller i turnebandet til Marte Wulff.

— Vidar kommer nok til å gjøre noe fra sitt repertoar, og så skal vi jamme litt. Vi skal ha det gøy, understreker Grande.