Streiken blant skribentene i USA har nå vart i en uke og fremdeles ser det ikke ut til at partene klarer å finne en løsning.

Den siste konsekvensen for tv-industrien i Hollywood er at komiserien «The Office» er lagt ned i produksjon.

Hvor mange hus skal det koste?

Det betyr at de 102 medarbeiderne som står bak tv-serien nå er uten jobb. Blant dem fins det kamerafolk, stylister, regnskapsførere, redigerere og elektrikere.

Manusforfatterne forlanger en større bit av kaka som kommer fra dvd-salg og distribusjon av tv-serier på internett og vil ha 2,5 prosent av inntektene, noe selskapene så langt ikke vil gi fra seg.

I en blogg fra Dave Alexander som er en av de som jobber på «The Office»-settet sier han følgende om streiken:

— Alle bør få sin rettsmessige del, men det bør ikke være på bekostning av de 90 prosent andre i crewet. Vi vet at streiken en gang vil ta slutt. Begge parter vil møtes til forhandlinger og gjøre en avtale. Det som er usikkert er hvor mange hus, sparekontoer og pensjonsfond det vil koste.

Jay Leno kan bli erstattet

NBC som også har talkshowet «The Tonight show with Jay Leno», vurderer for tiden å erstatte Jay Leno med gjesteprogramledere.

Jay Leno var en av de første som sluttet å sende programmet sitt da streiken ble et faktum og nekter ennå å bli en streikebryter.

— Jeg snakker med Jay hver dag og han kommer ikke til å være den første talkshowverten som bryter streikereglene, sier hovedskribenten for «The Tonight show with Jay Leno», Joe Medeiros.

Dermed ser NBC ingen annen løsning: Enten må de finne andre som kan lede programmet ellers blir det permitteringer.

Talkshow som sendes på kveldstid har siden mandag gått i reprise.

Ellen vil bevare jobber

Ellen DeGeneres fikk tidligere denne uka mye pepper for at hun valgte å sende showet sitt, på tross av Writers Guild of Americas ønsker.

De stemplet henne som en streikebryter og erklærte at de både var skuffet og såret på grunn av Ellens avgjørelse.

Ellen DeGeneres talsmann var ikke sen å svare på tiltale.

— Ellen har ikke gjort noe som bryter med WGAs streikeregler, erklærte han i en uttalelse før han fortsatte:

— Vi ønsker også å bevare jobbene til de 135 som arbeider med «The Ellen DeGeneres show».