Den første Varg Veum-filmen fikk en blandet mottakelse i Norge, og havner også et godt stykke ned på listen over de mest sette norske filmene dette året. «Bare» 110.000 har fått med seg Trond Espen Seim i rollen som privatdetektiven Varg Veum, hvorav en tredel er bergensere.

Det har ikke skremt utenlandske kjøpere. Distributører i Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Island har allerede sikret seg visningsrettighetene for kino og TV.

Eksotisk med Bergen — Noe av grunnen er kanskje at filmene er spilt inn i Bergen. For mange utlendinger oppleves denne byen kanskje som eksotisk, sier Guttorm Petterson i SF Norge til Dagsavisen.

Produsenten SF Norge regner med å få dekket inn kostnadene for de seks filmene, om lag 93 millioner kroner.

— Prosjektet er ganske unikt, på den måten at det meste er finansiert med forhåndssalg til utlandet. Vår salgskanal i Stockholm forteller om fortsatt stor etterspørsel, sier Petterson.

Neste kinofilm i april I romjulen kommer «Bitre blomster» som leiefilm på DVD, og på nyåret som kjøpefilm. Deretter lanseres film to og tre direkte på DVD, før «Falne engler» – der Pia Tjelta har en av hovedrollene – prøver seg på det store lerretet i april.