Og den mest gjeve prisen for beste popartist går til Akon og hans album «Konvicted» som holdt seg innenfor topp 30 på Billboard 200-listen i hele 30 uker.

Solgt 4 millioner

Beste popartist kåres ved å slå sammen artistens plasseringer både på Billboard 200 (album) og Billboard Hot 100 (singel).

«Konvicted» er den 34-årige rapperens andre album og har solgt 2,7 millioner kopier i USA. På verdensbasis er plata nesten solgt i 4 millioner eksemplarer.

En annen sanger som kan glede seg over til å bli kåret beste kvinnelige artist er Fergie og hennes første soloplate «The Dutchess». Hun ble også utnevnt til den besteselgende artisten i gruppene Hot digital songs og Hot digital tracks.

«Idol»-deltaker solgte mest

I Norge herjer «Idol»-feberen for fullt og i finalen skal Glenn Lyse og Bjørn Johan Muri møte hverandre. Men selv om sikkert begge vil vinne «Idol», kan det være betryggende å vite at mange som ikke har nådd helt opp i sangkonkurransen, har gjort stor musikalsk suksess senere.

Bare se på hvem som innehar Billboards bestselgende album i 2007: Jo, det er Chris Daughtrys band. Daughtry selv kom på en fjerdeplass i «American idol» i fjor, men har nå solgt 3 millioner plater med bandet sitt.

Tjente 212 mill på turné

Det er nok ingen overraskelse hvilket band som tjent mest cash på å turnere i 2007. Prisen for mestselgende turné er det The Police som stikker av med. De har hentet inn ufattelige 212 millioner dollar på sitt gjenforeningsstunt og solgt 1,8 millioner billetter verden over.

I tillegg er det langt ned til andreplassen der Genesis befinner seg. Genesis tjente til sammenlikning «bare» 129 millioner dollar.

Billboard-vinnerne:

  • Beste popartist: Akon

  • Beste r&b/hip-hop-artist: Beyonce

  • Beste kvinnelige artist: Fergie

  • Beste country artist: Carrie Underwood

  • Mestselgende album: «Daughtry»: Daughtry

  • Mestselgende turné: The Police

  • Årets hit: «Irreplaceable»: Beyonce