OSLO: — Det er en emosjonell og personlig greie for meg å avslutte i Kristiansand. Det var der vi startet med prøvene til showet, og det er der jeg ønsker å slutte sirkelen, sier Andersen til fvn.no.

Det er halvannet år siden "Hurra for Andersen" hadde premiere. 260 show er gjennomført, og 120.000 publikummere har fått det med seg. Showet har vært en suksesshistorie uten like, men Andersen tror likevel det er sunt at både han og publikum får en pause nå.

— Det er blitt litt slitasje på trynet nå og det blir bra både for publikum og Andersen med en pause. Det er viktig at vi ikke går oppå hverandre, sier Andersen.

Sliten og glad

Det siste halvannet året har gått i ett for adreanalin-junkien Andersen. Han innrømmer i et portrettintervju med Bergens Tidende onsdag at han er så gira etter hvert show at det aldri blir blund på øynene før klokken 03.00 på natta. For tiden går " Hurra for Andersen" for fulle hus på Ole Bull Scene i Oslo. Der tilbringer Andersen tre dager hver uke. Med familie og en snart to år gammel sønn i Bømlo på andre siden av landet, sier det seg selv at det blir lite stillesitting for komikeren.

- Er du sliten?

— Jeg merker kjøret, og det skal bli godt med en pause. Sliten? Ja... Men sliten og glad! poengterer Andersen.

Vil være mer pappa

Rune Andersen fikk sønnen Edvard en måned før arbeidet med "Hurra for Andersen" startet. Kona, Torhild bor i Bømlo med minstemann og to barn fra et tidligere ekteskap. Pappa pendler dermed mellom show i Oslo og familieliv på Vestlandet. Nå savner han å kunne være mer pappa og tilbringe mer tid med familien. Andersen hadde selv en far som var mye fraværende i oppveksten og levde lenge med frykten for ikke å strekke til når han selv ble far. Nå ønsker han å gjøre ting annerledes.

— Det å ha en far som ikke er til stede i oppveksten, er ikke å anbefale, for å si det sånn, sier en alvorlig Andersen til Bergens Tidende.

Suksessen med "Hurra for Andersen" har gitt sørlendingen økonomisk frihet og muligheten til å ta en lang ferie. Og selv om han innrømmer at han antakeligvis kommer til å begynne å sparke småstein etter noen måneder igjen, lover han å la pustepausen vare litt lenger enn som så.

Vil flytte til Sørlandet

Savnet etter Sørlandet sitter hardt i erkepatriot Andersen. Den lidenskapelige Start-supporteren har en klar og langsiktig plan om å flytte til Kristiansand igjen i fremtiden.

- Du har bodd mange år utenfor Kristiansand, men likevel er kjærligheten din til Sørlandet like aloppslukende. Er du litt spesiell på det området?

— Nei, egentlig ikke. Jeg tror lojaliteten til hjemstedet er spesielt for sørlendinger generelt. De fleste sørlendinger som flytte ut av byen har en oppfatning om at "vi skal jo alltid hjem en gang". For min del handler det også mye om nettverket mitt. Man får ikke nye barndomsvenner, for eksempel, sier Andersen.

Sommerferie på Lund

I sommer tar Andersen med seg familien til Kristiansand. Der skal han tilbringe seks uker med tean i tanga og nyte hjembyen på sitt beste.

— Sommerferien blir på Sørlandet ja! Vi har innlosjert oss på Lund. Jeg har jo også et sterkt ønske om at Edvard skal begynne på skolen i Kristiansand og konvertere til sørlandsdialekt, humrer Andersen.

- Hvordan går det prosjektet?

— Vel, foreløpig sier han "heia Start" med skarre-r!

- Så Start-supporter blir han garantert?

— Å ja! Han har vært medlem i Menigheden siden fødselen, forsikrer Andersen overfor fvn.no.