LONDON: Chimes, som var en av originalmedlemmene men forlot The Clash etter at bandet gav ut sin første plate i 1977, utdannet seg nemlig til kiropraktor i stedet.

Riktignok var han innom band som Black Sabbath, Hanoi Rocks, Generation X og The Cherry Bombz, og også et lite tilbakehopp inn i The Clash fra 1982-83, da hans erstatning Topper Headon ble sparket for sine narkotikaproblemer.

I 1994 var han ferdig utdannet kiropraktor, og siden har Terry Chimes eneste sceneopptredener vært under motivasjonsseminarer for helsepersonell, forteller han til BBC.

– Jeg følte det var på tide å gjøre noe helt annet, og i løpet av tiden som musiker hadde jeg allerede blitt en avholdende, ikke-røykende, ikke-rusmiddelbrukende vegetarianer som drev med yoga. Folk spør hvordan jeg kan foretrekke å behandle pasienter i stedet for å stå på scenen foran 10.000 mennesker. Men får du noen frisk, er det en langt sterkere tilfredsstillelse i det, sier Chimes.

Da han spilte trommer med The Clash, pleide hendene hans å blø etter hver opptreden. Han sier bandtiden var som å bli med i en kult, der de andre ønsket å lide – mens han bare ville spille musikk.