OSLO: Verket, som gis ut på Orion Forlag, er på nær tusen sider og inneholder essensielle utgivelser fra de siste 50 årene med populærmusikk.

De fleste klassikerne er med, men det er også utgivelser av langt mer obskur karakter. I tillegg forsøker boka å gi honnør til dem som har påvirket musikken og mangfoldet av sjangere. De fleste av dem er med, inkludert rock, pop, jazz, funk og punk, disko og soul.

Hvert album er beskrevet detaljert, mange med samtlige spor, komponist og lengde og ledsaget av anekdoter og gjerne kommentarer fra tiden utgivelsen fant sted.

Boka inneholder også et utvalg av tidenes beste norske album som musikkjournalist Morten Ståle Nilsen har hatt ansvaret for å velge ut. I forordet jamrer han naturlig nok over at han bare fikk lov til å plukke ut ti norske album.

For å klare den umulige oppgaven har han lent seg til to lister – Natt & Dags fra 1988 og Spirits fra 2003. Nilsen fikk ørlite drahjelp i originalutgaven som allerede hadde med tre norske utgivelser – a-has «Hunting High and Low», Turbonegers «Apocalypse Dudes» og Röyksopps «Melody A.M.»

Boka er illustrert med over 900 bilder av plateomslag, band og artister.