OSLO: Fotografiene er blant annet av bestefarens døde hender, et øye rett før et kirurgisk inngrep, kokain og blod. Det ble sterk kost for mange av de skuelystne som deltok på åpningen av ANSAs Juvenarte-utstilling for unge kunstnere på Galleri Fimbul i Oslo tirsdag.

Nina Norbø fra Mandal studerer for øyeblikket til mastergrad ved den prestisjetunge skolen National Art School i Sydney, Australia, og er en av 18 avgangsstudenter som ble valgt ut til årets utstilling. Hun sier selv at hun har valgt den sterke sammensetningen av bilder for å skape en reaksjon.

Bildene er poetiske

— Mine bilder er konfronterende. De handler om liv og død, hvordan man opplever å være en organisk ting i verden og rett og slett hvordan det er å være menneske, sier hun til fvn.no.

Hun mener likevel bildene ikke bare er brutale, men også har et poetisk uttrykk.

— Mange synes dette er tøffe ting å se, men de er også poetiske. Jeg er veldig opptatt av virkelighet, sår, blod og liv og død og jeg var forberedt på reaksjoner, sier mandalsjenta.

Denne uka har hun tatt turen fra Sydney kun for å være med på Juvenarte-utstillingen og er strålende fornøyd med mottakelsen hun han fått fra arrangørene i ANSA og opplegget rundt arrangementet. ANSA - Association of Norwegian Students Abroad - er utenlandsstudentenes interesseorganisasjon og representerer over 22.000 norske studenter i utlandet.

— Dette er utrolig spennende å være med på. Det var masse folk på åpningen og ANSA har hatt en supert opplegg og vært flinke til å profilere arrangementet, sier Nordbø.

Nordbøs bilder og resten av verkene til de 18 utstillerne er å se på Galleri Fimbul i Oslo frem til 3.oktober.