KRISTIANSAND: – Vi holder på å oppsummere. Foreløpige anslag viser at vi får et godt resultat. Vi går med over en million kroner i overskudd. Det er kjempebra, men skulle egentlig bare mangle, sier Helge Josdal, daglig leder i Quartfestivalen.

Josdal trekker frem god styring og en organisasjon som fungerer, og han mener at festivalen hvert år bør gå med millionoverskudd.

– I år ble det tatt tunge investeringer i sikkerhet og trivsel. Sett i det lyset, er overskuddet ekstra gledelig, mener Josdal.

Josdal trekker frem styrket vakthold, bedre toalettfasiliteter, oppgradert matservering og bedre senografi. Dette har festivalen brukt 800.000 kroner ekstra på i år.

Festivalen var ifølge Josdal i praksis utsolgt de tre første dagene, og til sammen ble det solgt rett i underkant av 50.000 billetter.

– I tilegg kommer billetter til alle klubbene, poengterer Josdal.

Ved siden av billett— og sponsorinntekter er ølsalget en viktig inntektskilde. Med upåklagelig festivalvær gikk halvliterne unna.

– Vi hadde et godt salg i år, uten at jeg har den nøyaktige oversikten her og nå. Når værgudene er med oss, da er alt godt, sier Josdal på telefon fra Oslo.

Samtidig poengterer Josdal at det var mindre fyll på festivalen enn tidligere.

– Da har sikkerhetsopplegget vårt betalt seg, mener Josdal.

Politistasjonssjef Ole Hortemo i Kristiansand bekrefter at årets Quart-avvikling gikk greit for seg.

Etter at tidligere festivalsjef Toffen Gunnufsen kastet inn håndkledet og gikk over til Hove-festivalen, har Quart Festivalen vært på leting etter en ny bookingansvarlig.

– I løpet av neste uke håper jeg på å ha en ny bookingansvarlig på plass, forteller Josdal.